Liviu Mihai
188 vizualizări 10 mar 2016

Dindim, un pinguin magellanic, a legat o prietenie strânsă cu omul care i-a salvat viaţa, înotând pentru a-l revedea, peste 5000 de mile, de la coasta de sud a Argentinei până la Rio de Janeiro.

Într-un interviu acordat Globo TV, Joao Pereira de Souza, un pescar brazilian în vârstă de 71 de ani, povesteşte cum, în 2011, a găsit un pinguin bolnav, abandonat pe coastele unei plaje de lângă Rio de Janeiro, în apropiere de locuinţa sa.

Acesta l-a luat acasa, l-a îngrijit şi l-a botezat după porecla sa, Dindim. A încercat să-l elibereze după o săptămână, dar pinguinul nu a vrut să plece.

"A stat cu mine 11 luni, iar după ce i s-au schimbat penele a dispărut."

Acesta povesteşte că a fost uimit atunci când Dindim a revenit pentru a-l vedea. Pescarul se declară extrem de încântat de noul său prieten, cu care petrece 8 luni pe an. În restul timpului, Dindim pleacă în largul coastelor, fiind perioada de împerechere.

"Iubesc acest pinguin ca pe propriul meu copil şi cred că şi el mă iubeşte", a declarat Pereira de Souza pentru Globo TV.

"Nimeni nu poate să-l atingă. El îi ciupeşte dacă cineva în afară de mine o face. Dindim se urcă în poala mea, mă lasă să-l spăl, să-l hrănesc cu sardine şi să-l iau în braţe", povesteşte bărbatul

Citește și: