Florin Badescu - Mediafax
887 vizualizări 17 sep 2015

Acelaşi roman a stat şi la baza realizării unui film pentru marile ecrane, în 2007, regizat de Frank Darabont. Deşi acel lungmetraj horror nu a impresionat în box office, el a fost aplaudat de critica de specialitate şi a devenit un film cult în anii care au urmat.

Acesta este probabil motivul pentru care Bob Weinstein, coproprietar al companiilor de producţie The Weinstein Company şi Dimension Films, a decis să realizeze şi un serial TV inspirat din romanul lui Stephen King.

Potrivit site-ului Coming Soon, danezul Christian Torpe va avea sarcina de a scrie scenariul pentru acest proiect de televiziune. Romanul "The Mist" a reprezentat deja o sursă de inspiraţie şi în domeniul jocurilor video, stând la baza francizelor "Sillent Hill" şi "Half-Life".

Romanul "The Mist" descrie felul în care un orăşel din Statele Unite devine complet acoperit de o ceaţă densă, care îi obligă pe câţiva dintre locuitori să se baricadeze într-un supermarket, încercând să supravieţuiască. Afară, în ceaţă, creaturi ciudate masacrează orice persoană care încearcă să evadeze din oraş.

Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de cărţi şi 200 de povestiri. El a câştigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker şi premiul O. Henry. În 2003, Stephen King a primit medalia Fundaţiei Naţionale de Carte, pentru contribuţia sa remarcabilă la literatura americană. Numeroase poveşti scrise de King, precum "The Shining" şi "Carrie", au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.

Cărţile sale s-au vândut în peste 350 de milioane de copii în lumea întreagă.

Citește și: