Florin Jinga
1517 vizualizări 31 ian 2019

Szabi Ignacz, un adevărat ambasador al României. Tranziţia anotimpurilor peste pădurile transilvănene i-a uluit pe englezi, informează Daily Mail.

Românul a pozat acelaşi loc din judeţul Covasna la câteva luni distanţă. Apoi, cu ajutorul Photoshopului, a combinat cele două imagini.

“Am experimentat multe lucruri şi tehnici de-a lungul carierei mele. Schimbarea anotimpurilor m-a uimit mereu şi de aceea m-am gândit că arătând două anotimpuri într-o singura imagine ar produce o impresie puternică. A trebuit să mă întorc în acelaşi loc, în două anotimpuri diferite şi să fac poza din acelaşi unghi şi aceeaşi înălţime”, a declarat Ignacz.

Fotograful a mai spus că îşi doreşte ca prin aceste imagini să arate cât de frumoasă poate să fie România.

„La felul cum lucrurile se mişcă în acest moment, eu şi ceilalţi talentaţi fotografi din România punem Transilvania şi România din nou pe hartă. România are multe de oferit şi eu sunt hotărât să o promovez în orice modalitate posibilă. Sunt foarte mândru că sunt câştigătorul câtorva concursuri internaţionale de fotografii realizate cu drona pentru că în acest fel România este promovată în «lumea mare»”, a mai explicat Szabi Ignacz. 

Pasiunea pentru drone a românului, deja celebru atât în ţară, cât şi în străinătate, a început în 2014, odată cu achiziţionarea primului aparat. Ignacz spune acum că dronele reprezintă o parte importantă a vieţii lui, care s-a transformat din pasiune în profesie.

„Când sunt în aer, simt că am eu însumi aripi. Mă simt plin de bucurie de fiecare dată când termin câte o sesiune pentru că ştiu că şi alţii o să aibă posibilitatea să vadă alte perspective. Prima dronă am achiziţionat-o în 2014 împreună cu tatăl meu. Din păcate, acesta a decedat şi în memoria lui am promis că voi continua fotografia şi videografia şi voi scoate ce e mai bun din munca mea”, a mai povestit românul.

Fotograful are cu ce să se laude. Imagini realizate de acesta au ajuns şi atât în cunoscuta publicaţie National Geographic, cât şi pe site-ul Bored Panda, popular printre adolescenţi.

Szabi Ignacz a reuşit de-a lungul carierei să câştige numeroase premii importante. În fiecare an, din 2015 încoace, românul şi-a adăugat în palmares cel puţin câte o distincţie mondială, reuşind în repetate rânduri să se numere printre cei mai buni piloţi de drone din lume. Cea mai recentă distincţie a fost cucerită în decembrie 2018, respectiv locul II la concursul cu tema „Toamna în ţara ta”, organizat de producătorul chinez de drone, DJI.

Foto: Szabi Ignacz/ Facebook

Citește și: