Gandul.info
Silviu Bănilă
272 vizualizări 4 mar 2018

Inteligenţa artificială va deveni o prezenţă obişnuită la locul de muncă, pe măsură ce roboţii vor eclipsa abilităţile oamenilor, scrie dailystar.co.uk.

Panica va genera un adevărat „iad al şomerilor”, deoarece roboţii sunt mai ieftini şi pot lucra fără întrerupere. Un expert a avertizat că societatea globală ar putea intra într-o criză atât de severă, încât tot mai mulţi oameni vor prefera să se sinucidă.

Dr. Subhash Kak - profesor de cibernetică - a declarat că fenomenul va fi influenţat de numărul relativ mic de joburi disponibile la nivel global.

Kak a mai spus: „Ceea ce se va întâmpla cu siguranţă este că actuala populaţie a lumii, să spunem 8 miliarde de suflete, când inteligenţa artificială şi automatizarea vor deveni mult mai prezente ca acum, vor mai fi joburi bune pentru doar un miliard sau chiar 500 milioane de oameni.

Astfel, populaţia va fi afectată de un conflict religios sau unul politic, s-ar putea ajunge la război.

Ar putea fi o criză între indivizi, se vor sinucide şi se vor omorî între ei, astfel încât va urma o perioadă cu mari tensiuni”.

De asemenea, profesorul de la Oklahom University a mai declarat că utilizarea drogurilor va scăpa de sub control, mai ales datorită ratei şomajului foarte ridicată.

Anul trecut, dr. Kak a avertizat că omenirea va fi cuprinsă de o distopie a şomajului şi maşinile autonome vor lăsa trei sferturi dintre oameni fără locuri de muncă.

Dr. Ian Pearson, expert în inteligenţă artificială, consideră că inteligenţa artificială va deveni atât de puternică, încât oamenii nu vor mai avea altă opţiune decât să alcătuiască o nouă rasă alături de roboţi, pe care savantul o numeşte „homo machinus”.

Citește și: