Mădălina CHIŢU
2969 vizualizări 23 ian 2015

Nu doar vorbitul la telefon în timpul şofatului este periculos pentru ceilalţi participanţi la trafic, inclusiv pentru prietoni, ci şi mâncatul la volan. Asta au decis poliţiştii din districtul Georgia, SUA, care au amendat un şofer pentru că mânca un hamburger, notează Yahoo News.

Şoferul traversa o autostrada din jurul Atlantei, moment în care a fost oprit de poliţie şi înştiinţat că a încălcat legea districtului Georgia. ”Poate că mâncam cu prea multă poftă. Trebuia să îl las jos. Aş fi fost dispus să îl las dacă mi s-ar fi cerut acest lucru, în schimb am fost amendat”, a povestit Madison Turner postului de televiziune WSB-TV.

În replică, Mike Bowman, purtătorul de cuvânt al poliţiei rutiere a refuzat să comenteze în vreun fel acest caz. 

William Head, un avocat specializat pe cazuri rutiere, dar care nu îl reprezintă pe americanul care a fost amendat pe motiv că mânca la volan, a declarat că nu s-a mai confruntat cu un asemenea caz.

Deşi în momentul în care a fost amendat, poliţistul i-a spus şoferului că legea din districtul Georgia prevede ca şoferii să nu mănânce în timp ce sunt la volan, legislaţia rutieră din acest district nu are nicio menţiune legată de mâncare. În lege se menţionează că şoferii nu pot conduce în acelaşi timp în care fac alte lucruri ce le-ar putea distrage atenţia.

”Poate dacă ai mânca o pizza uriaşă în ambele mâini şi nu ai putea ţine mâinile pe volan sau poate dacă ai mânca un pepene uriaş – jumătate de pepene – în timp ce ai şofa, atunci reprezinţi un pericol”, a punctat avocatul.

Citește și: