Silviu Bănilă
10989 vizualizări 28 oct 2019

Wawa Chombonggai a crescut în tribul Korowai din Papua de Vest, unde sătenii încă mai cred în spiritele rele, mai ales atunci când o persoană moare subit, scrie dailymail.co.uk.

Tribul vizează în mod tradiţional o persoană pe care o consideră responsabilă pentru moartea respectivă. Aceasta este ucisă şi mâncată de cei din trib.

În 2006, ambii părinţi ai lui Wawa au murit şi pentru băieţel a fost pregătită o execuţie brutală.

Kornelius Sembiring, un fost ghid în regiune pentru postul Canal 7, a auzit de coşmarul prin care trece Wawa şi l0a salvat, ducându-l în casa sa din Sumatra, în urmă cu 13 ani.

Wawa are acum 20 de ani şi locuieşte cu Sembiring şi familia lui, bucurându-se de o a doua şansă în viaţă.

Tânărul studiază la facultatea de sport şi a revenit în mijlocul tribului, pentru a le spune oamenilor că nu ar trebui să se ucidă şi să se mănânce între ei.

Wawa a mers în junglă alături de fraţii lui vitregi, pentru o reîntâlnire emoţionantă. Creştinul a dat mâna cu şeful de trib şi mătuşa lui l-a îmbrăţişat şi a deplâns anii pierduţi de parte de el.

Wawa, care nu vorbeşte limba engleză, a fost uimit de primire şi a plâns alături de domnul Sembiring. În ciuda primii călduroase, Wawa s-a certat cu familia lui din tribul Korowai, pe fondul unei tragedii: unchiul său a fost ucis de trib după ce a avut o aventură cu soţia altui bărbat.

Fratele lui Wawa, Devi, este bănuit de vrăjitorie şi riscă o soartă similară, deşi i s-a garantat siguranţa, dacă pleacă în exil.

Wawa are speranţe mari cu privire la schimbările din tribul care a vrut să-l mănânce. Jucătorul de fotbal a părăsit jungla cu lacrimi în ochi, dar a promis că va reveni în zonă.

Foto: Captură

Citește și: