Gandul.info
Silviu Bănilă
77 vizualizări 29 nov 2017
Marţi, un fost director de securitate de la Uber a mărturisit în instanţă că firma tehnologică a avut colaboratori care au angajat ex-spioni CIA, pentru a se infiltra în calculatoarele concurenţei.
 
Procurorii federali americani investighează aceste declaraţii, care au determinat întârzierea pe termen nedefinit a procesului între Uber şi o altă companie tehnologică din domeniul transportului auto, Waymo.
 
Procesul, în care Waymo - companie deţinută de Alphabet, entitatea-mamă a Google - acuză Uber de furtul tehnologiei maşinilor autonome, ar fi trebuit să înceapă săptămâna viitoare. 
 
Richard Jacobs, fost director al diviziei globale de inteligenţă a Uber, a declarat marţi că gigantul american a folosit echipe de spionaj, capabile să supravegheze concurenţa chiar şi peste hotare. Mai mult, spionii au avut în dotare dispozitive special concepute pentru „a nu lăsa urme”.
 
Jacobs a fost concediat de Uber în aprilie 2017, din motive nedivulgate. În centrul scandalului este Anthony Levandowski, un tehnician al maşinilor autonome, care a lucrat nouă ani la Google şi a renunţat la job pentru a înfiinţa Otto, un startup ce dezvoltă un camion autonom.
 
Uber a cumpărat Otto în august 2017. Oficialii de la Waymo susţin că, înainte de a pleca, Levandowski a descărcat 14.000 de documente care au legătură cu tehnologia Lidar (Light Detection and Ranging). Cu ajutorul Lidar, maşinile pot detecta obstacolele din jurul lor.
 
Compania Waymo a acţionat Uber în judecată în aprilie şi în luna mai Uber l-a concediat pe Levandowski, după ce a refuzat cooperarea cu autorităţile şi percheziţionarea dispozitivelor personale, scrie BBC.

Citește și: