Gandul.info
Departamentul Life - Mediafax
283 vizualizări 8 mar 2018

Pe parcursul discuţiei, cele două părţi şi-au exprimat dorinţa de a crea împreună un cadru guvernamental pentru a revigora industria de film românească, prin aducerea în România a studiourilor de producţie hollywoodiene, se arată în comunicat.

Ministrul Culturii a subliniat o serie de beneficii economico-culturale pentru industria cinematografică românească şi nu numai (turism cultural, infrastructură), în urma unui parteneriat între România şi importantele studiouri cinematografice din Statele Unite ale Americii.

Totodată, George Ivaşcu a subliniat cât de dificil este pentru tinerii absolvenţi ai facultăţilor de profil din ţara noastră să îşi găsească de lucru în domeniul pentru care se pregătesc.

La rândul lor, reprezentanţii Universal Studios au arătat că o colaborare între cele două state în acest domeniu ar genera noi locuri de muncă, atât pentru cei din industria de profil, cât şi pentru cei din domeniile conexe, România putând beneficia astfel de expunere internaţională la nivel înalt în domeniul cinematografiei.

Citește și: