Simona TUDORACHE
621 vizualizări 27 apr 2017

Jumătate dintre participantele la studiu au declarat că fac zi de zi mişcare uşoară (aleg scările în locul liftului, coboară cu o staţie mai devreme din mijlocul de transport şi merg pe jos), şi doar 15% dintre ele fac mişcare în mod susţinut (jogging, înot, mers la sală, tenis, sporturi de echipă), de cel puţin trei ori pe săptămână. După alimentaţie, mişcarea este, însă, un obiectiv major în categoria lucrurilor pe care le-ar putea îmbunătăţi, şapte din zece dorindu-şi să facă sport susţinut mai des.

Doar patru din zece  femei reuşesc să doarmă într-o noapte cel puţin opt ore. Tot atâtea (40%) consideră că ar putea îmbunătăţi calitatea vieţii lor prin mai multă odihnă şi relaxare. Pentru 39% dintre ele, petrecerea a cât mai mult timp în aer liber reprezintă un prilej de recreere.

Pentru jumătate dintre femeile din România, o alimentaţie echilibrată şi variată înseamnă produse din cât mai multe grupe de alimente, în proporţiile corecte. De asemenea, cele mai multe dintre ele acordă o importanţă sporită planificării meselor şi a alegerii ingredientelor în funcţie de nutrienţii acestora.

Sapte din zece înţeleg importanţa grăsimilor şi a acizilor graşi esenţiali, considerând că cele mai bune surse pentru acestea sunt uleiurile vegetale, seminţele şi unele legume sau fructe.

Atunci când vine vorba despre ceea ce ar putea îmbunătăţi în alimentaţia lor, şase din zece ar vrea să consume mai puţine dulciuri şi alimente procesate şi două din zece să consume mai puţine proteine animale.

Mai mult de jumătate dintre ele consumă cantitatea zilnică recomandată de apă şi lichide.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și: