Vasile Magradean
393 vizualizări 12 nov 2018

Organizatorii Untold anunţă că preţul final al unui abonament la festival va costa 169 de euro plus taxe.

”Festivalul Untold, devenit un fenomen internaţional, îşi deschide porţile tărâmului magic în 2019, în perioada 1-4 august la Cluj-Napoca. Unul dintre cele mai aşteptate evenimente muzicale din Europa a ajuns la cea de-a cincea ediţie care va fi una aniversară şi de neuitat, pentru fanii festivalului. Organizatorii pregătesc deja participanţilor o ediţie legendară, care va depăşi tot ceea ce au trăit în cele patru ediţii de până acum. Pentru fanii festivalului care s-au înregistrat pe untold.com, călătoria spre festival începe miercuri, 14 noiembrie, la ora 14.00 când vor fi disponibile primele 10.000 de abonamente la un preţ special de 99 de euro plus taxe. Preţul final al abonamentelor va fi de 169 de euro plus taxe”, se arată în comunicat.

 

 

De asemenea, tot miercuri, 14 noiembrie, vor fi puse în vânzare şi abonamentele VIP la preţul special de 269 de euro plus taxe, preţul final al acestora fiind de 339 de euro plus taxe.

 

 

Mai bine de 355.000 de persoane au fost prezente la a patra ediţie a festivalului, cea din  2018, la care au concertat peste 200 de artişti. 

 

 

 

Pe lângă distracţia de necontestat, în cadrul ediţiei din 2018 a festivalului s-au întâmplat şi incidente. Numai prima seară s-a încheiat cu nouă dosare penale pentru înşelăciuni cu bilete Untold şi pentru lovire şi o ardere necontrolată la scena de pe Cluj Arena. 

”După prima zi a festivalului Untold, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.550 lei şi au fost înregistrate nouă sesizări privind săvârşirea unor fapte penale. A fost vorba de înşelăciuni cu bilete Untold şi o lovire în urma unei altercaţii, în toate cazurile cercetările fiind făcute sub coordonarea unităţilor de Parchet competente. De asemenea, 270 de persoane au primit îngrijiri în punctele de prim-ajutor şi prin intermediul echipelor mobile de pompieri şi paramedici, ce patrulează permanent în perimetrul festivalului, iar în cinci cazuri s-a impus transportul persoanelor la spital, cu fracturi, luxaţii, diverse traumatisme şi stări de rău. În general, afecţiunile înregistrate au fost remediate pe loc”, au spus sursele citate.

 

 

De asemnea, s-a produs o ardere necontrolată la scena de pe Cluj Arena, fiind vorba de diverse materialele decorative din apropierea unui dispozitiv de producere a efectelor speciale. Iniţial, unul dintre organizatori a încercat să înnăbuşe flăcările cu o pătură, dar a fost nevoie de intervenţia ISU, pentru a stinge incendiul.

„Flăcările care au izbucnit au fost stinse în timp operativ cu mijloace de primă intervenţie, de către un ofiţer de pompieri aflat în dispozitivul de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor”, au menţionat pompierii.

 

 

 

Citește și: