Gandul.info
Silviu Bănilă
917 vizualizări 30 nov 2017
Daniel Day-Lewis, cu trei premii Oscar în palmares şi alte numeroase distincţii, a declarat, pentru W Magazine: „Nu o să ştiu, măcar pentru o vreme, încotro mă îndrept, dar nu o să stau pe margine”. Mai mult, actorul din „My Left Foot”, „There Will Be Blood” şi „Lincoln” nu se teme de „tăcerea de piatră”, care ar putea surveni odată cu retragerea.
 
Dincolo de cariera uriaşă de actor, Day-Lewis cochetează cu scrierea de scenarii (are un scenariu de comedie la activ), pictează şi fabrică mobilă. De asemenea, acesta s-ar putea implica în domeniul modei, odată cu rolul din noul său film, „Phantom Thread”, dorind să recreeze o rochie Balenciaga.
 
„Vor fi nevoiţi să renunţe la mine”, a mai spus actorul.
 
„Mă simt mai bine? Încă nu”, a mărturisit proaspătul „pensionar”, deşi joacă în noua producţie „Phantom Thread”. „Sunt foarte trist. Şi aşa trebuie să mă simt. Cât de ciudat ar fi dacă schimbarea aceasta ar semăna cu un pas minunat spre o nouă viaţă. Joc de la 12 ani. La început, era o chestiune de salvare. Acum, vreau să explorez lumea din alte perspective”, a mai spus Daniel Day-Lewis.
 
Phantom Thread, film regizat de Paul Thomas Anderson (unul dintre regizorii preferaţi ai lui Daniel Day-Lewis) va fi lansat în cinematografele britanice în data de 2 februarie 2018, scrie independent.co.uk.

Citește și: