48 vizualizări 14 apr 2009

Utilizatorii site-ului de socializare Facebook care provin din rândul studenţilor înregistrează performanţe mai scăzute la nivel academic decât ceilalţi, se arată într-un studiu citat de Live Science, deşi mulţi dintre cei intervievaţi au spus că Facebook nu le afectează activitatea educaţională.

Aryn Karpinski, cercetător în domeniul educaţiei la universitatea din Ohio, a precizat că există o legătură între Facebook şi notele mai mici, dar sunt multe alte variabile care trebuie luate în calcul.

Cercetarea efectuată de Karpinski a dezvăluit că mediile şcolare ale utilizatorilor de Facebook erau mai scăzute decât ale celorlalţi studenţi, iar timpul destinat studiului era, la fel, mai mic, de la maxim cinci ore pe săptămână în cazul utilizatorilor, la aproximativ 15 în cazul non-utiliztorilor. Totuşi, autoarea a subliniat că doar pentru că două activităţi sunt corelate nu înseamnă că sunt şi responsabile una de cealaltă, iar Facebook nu se face neapărat vinovat de faptul că unii studenţi acordă mai puţin timp studiului şi obţin note mai mici. Spre exemplu, studenţii care petrec mai mult timp cu activităţi recreative au mult mai multe şanse să apeleze la cea mai apropiată formă de distracţie, cum ar fi Facebook. Totodată, este posibil ca utilizatorii de Facebook să petreacă mult mai mult timp cu activităţi distractive precum sportul şi muzica, decât cu studiatul.

De asemenea, studiul a arătat că studenţii care îşi petrec timpul la un loc de muncă au mult mai puţin timp pentru Facebook, deci vor accesa mai rar site-ul de socializare, în timp ce tinerii implicaţi în mai multe activităţi recreative o vor face mai des. (V.M.)
 

Citește și: