Utilizatorii Yahoo! sunt furioşi pe CEO-ul companiei, Marissa Mayer, după ce designul Yahoo! Mail a fost schimbat, semănând acum prea mult cu Gmail-ul celor de la Google, scrie Daily Mail.

În 8 octombrie, cei 275 de milioane de utilizatori ai Yahoo! au fost „surprinşi” cu un nou design al căsuţei poştale electronice, însă aceştia se plâng că multe dintre funcţii au fost eliminate şi că noul Yahoo! Mail dă foarte multe erori.

Unii dintre utilizatorii Yahoo! susţin că noul Mail este „un dezastru”, iar majoritatea utilizatorilor spun că nu sunt siguri că vor mai continua să folosească Yahoo! Mail.

Cele mai multe plângeri au vizat eliminarea posibiltăţii de a deschide pagini de căutare şi e-mail-uri în taburi individuale, lucru care deosebea până acum Yahoo! de Gmail.

„Singurul motiv pentru care foloseam Yahoo! este că puteam deschide taburi separate. Dacă taburile au dispărut, am plecat şi eu”, scrie un utilizator.

Un alt utilizator se plânge că Yahoo! a „uitat” să adauge un buton de „Print” pentru mail-uri. „Vă rog să rezolvaţi asta”, a scris respectivul utilizator pe un forum Yahoo!.

În plus, utilizatorii au descoperit că e-mail-urile nu se mai pot sorta în funcţie de expeditor. „E o funcţie importantă. Nu-mi vine să cred că o asemenea funcţie a fost trecută cu vederea”, spune un utilizator nemulţumit.

Alte probleme vizează faptul că drafturile (e-mail-uri scrise, dar încă netrimise) nu se salvează, dar şi faptul că e-mail-urile nu se trimit cum trebuie sau că textul nu este formatat. În plus, unii utilizatori au spus că nici nu se pot loga pe site.

În total, în ultimele zile, forumurile Yahoo! au fost invadate de 5.200 de plângeri din partea utilizatorilor. Cei mai mulţi dau vina pe Marissa Mayer, care în trecut a lucrat pentru Google. „E delirantă, nu ştie ce face. Toţi avem şi conturi de Gmail, dar foloseam Yahoo! pentru că avea taburi. Nu a făcut niciun test şi niciun sondaj înainte să dea drumul noului Yahoo! Mail”, scrie un alt utilizator.

Citește și: