Mădălina Drăgoi
261 vizualizări 13 sep 2018

În graba de a ajunge cât mai repede la aeroport sau acasă, uiţi anumite obiecte de care îţi dai seama că lipsesc abia când este prea târziu.

Iată şapte obiecte care sunt cel mai frecvent uitate în hoteluri, pensiuni şi aeroporturi.

Telefonul mobil

Astăzi, a devenit un soi de prelungire a mâinii. Telefonul mobil a devenit indispensabil în ultimii ani. Şi ca orice obiect important, din când în când este pierdut. Hotelierii primesc des mesaje de la clienţii care au făcut check-out tocmai despre telefon. Situaţia se poate complica în cazul celor care au bilete electronice de avion sau de tren ori autobuz, aplicaţiile de pe smartphone fiind singura dovadă a acestora. O copie printată te poate salva din situaţii neplăcute. De asemenea, măsuri precum amprenta digitală sau alte coduri secrete ce blochează telefonul vă pot scuti de neplăceri. Nu este de recomandat să salvaţi datele contului bancar sau fotografii ale acestuia în telefon.

Paşaportul

Unul dintre cele mai mari coşmaruri într-o vacanţă, într-un loc îndepărtat, este să îţi pierzi paşaportul. De multe ori, turiştii observă lipsa acestuia abia în aeroport. Paşaportul este uitat în seiful din camera de hotel. Atenţie, în cazul în care aţi pierdut actul cu care puteţi călători trebuie să vă adresaţi de urgenţă celui mai apropiat consulat sau ambadasei României din ţara în care vă aflaţi. Aceste informaţii este ideal să le aveţi notate în agenda chiar de la începutul călătoriei.

Lenjeria intimă

Cu siguranţă nu la fel de importantă precum paşaportul sau telefonul, lenjeria intimă este printre accesoriile cele mai uitate de turişti în hoteluri. Lenjeriei intime i se adaugă şi costumul de baie, uitat adesea la uscat în baie sau în balcon.

Chei

Sunt mici, uşor de pierdut sau de uitat, însă ”descuie” întrebări de genul - eu cu ce intru în casă. Iar cheia de gât nu se mai poartă. Călătorii schimbă haine, valize, portofele, poşete, însă trebuie să se asigure că vor avea mereu aproape setul de chei. O cheie de rezervă la unul dintre membri familiei sau un prieten de încredere poate salva multe vacanţe.

Citeşte continuarea pe CSID!

Citește și: