24 vizualizări 11 mar 2009

Cercetătorii britanici de la Şcoala de Medicină din Sud-Vestul Angliei susţin că au descoperit un vaccin care ar putea preveni apariţia diabetului, disponibil pe piaţă în următorii ani. Oamenii de ştiinţă adaugă faptul că acest vaccin trebuie făcut încă din primele luni ale vieţii, pentru ca efectul să fie unul garantat.

Testele s-au efectuat până în prezent pe cobai şi pe persoane adulte bolnave de diabet. Cobaii au fost injectaţi din primele luni de viaţă, iar experţii au constatat că riscul apariţiei diabetului era unul redus.

Testat pe un eşantion de 250.000 de adulţi, vaccinul nu a putut decât să amelioreze starea pacientului, astfel că aproximativ 70 la sută dintre subiecţii umani au micşorat doza de insulină. Oamenii de ştiinţă spun că diabetul este o boală genetică, iar acest vaccin conţine hormoni care ajută să egaleze nivelul de glucide din organism.

Specialiştii britanici susţin că vaccinul ar putea preveni şi apariţia bolilor de inimă şi a celor oculare, afecţiuni strâns legate de diabet. Pe de altă parte, vaccinul testat atât pe cobai cât şi pe oameni a avut rezultate pozitive doar asupra diabetului de gradul I.

Citește și: