Laura HOLBAN
4099 vizualizări 3 ian 2012

Valuri de peşti morţi au fost descoperite pe o plajă din Norvegia în primele zile ale acestui an, scrie Daily Mail. "Oamenii spun că un astfel de fenomen a mai avut loc în anii '80. Cine ştie, poate bancul de peşte a devenit captiv într-un spaţiu fără oxigen", a încercat să-şi explice descoperirea un bărbat care a văzut macabra privelişte. Potrivit estimărilor este vorba de 20 de tone de hering.

Una dintre teoriile pe care o au experţii este că bancul de peşte a fost prins în flux după ce a fost urmărit de alţi peşti prădători şi rămânând pe ţărm odată cu retragerea apelor. Alte ipoteze ar fie că heringii au fost aruncaţi pe ţărm după o furtună sau că peştii au fost afectaţi de apa dulce a unui râu care se varsă în golf.

Potrivit lui Jens Christian Holst, de la Institutul de Cercetări Marine, mai mulţi factori au putut cauza fenomenul peştilor morţi de pe ţărm. Specialistul va derula o serie de teste pentru a verifica dacă bancul era cumva afectat de vreo boală.

Acest incident nu este singura ciudăţenie de la începutul lui 2010. Duminică, într-un mic orăşel din America, mii de păsări au căzut moarte la pământ fără a se găsi o explicaţie pentru acest fenomen. În plus, în urmă cu o lună, 25 de cai au fost descoperiţi fără suflare într-o vale din New England, SUA. Fenomene bizare similare au avut loc şi la începutul anului trecut, când au fost găsite milioane de peşti morţi în Maryland sau un prim episod al păsărilor moarte, în acelaşi orăşel american ca şi în acest an.

Citește și: