Raluca ION
2243 vizualizări 14 feb 2014

Când îl întrebăm de Sfântul Valentin, Toni Grecu se gândeşte imediat la o dragoste cu năbădăi. "Care sărbătoare că eu nu am văzut-o? Sau vă referiţi la relaţia dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu? Ei sunt anul ăsta îngeraşii Sfântului Valentin, ei sunt îndrăgostiţii neamului. La ei trebuie să privim acum, e o iubire cu năbădăi care merită toată atenţia", spune el, ironic, după care îşi ia ochii de la căpeteniile poporului, revenind la românii de rând.  "Sfântul Valentin e bun pentru comerţ, pentru cei care vând floricele, pentru localuri de alimentaţie publică şi pentru oamenii aflaţi la vârsta la care îşi declară dragostea", crede Toni Grecu.

El unul nu îl tratează cu mare respect pe acest sfânt străin de noi. "Să-l trec în calendarul ortodox, n-aş face-o, pentru că se supără un alt mare iubăreţ, Ştefan cel Mare, care e şi el sfânt. Propun să-l sărbătorim mai bine pe el", glumeşte şeful Seviciului Român de Comedie, care visează ca măcar în viitor situaţia să se schimbe pentru români: "În loc să avem noi Valentine's Day, să aibă americanii Dragobete Day, cu sarmale, mămăligă şi declaraţii în limba română".

Actorul Andi Vasluianu îl priveşte cu înţelegere pe Sfântul Valentin. "Este frumos când avem ceva de sărbătorit, nu cred că o sărbătoare poate fi ceva atât de groaznic. Eu nu am băgat-o însă în seamă, cred că dacă eşti îndrăgostit îţi poţi arăta dragostea în fiecare zi".

Andi Moisescu spune că, din când în când, în dragoste mai este nevoie şi de dovezi. “De ce să fiu împotriva Valentine’s Day?! Nu putem surpravieţui doar cu citate despre iubire. Mai avem nevoie şi de dovezi. Iar 14 februarie este ziua potrivită”.

 

Citește și: