Gilda Popa
558 vizualizări 12 sep 2018

Kyle Bower a devenit vânător profesionist de furtuni în ultimii patru ani, dar dragostea sa pentru meteorologie a început pe când era copil. El susţine că munca sa, extrem de riscantă, va ajuta la documentarea pagubelor produse de furtună.

Americanul se îndreaptă spre ochiul uraganului Florence şi va difuza imagini LIVE pentru compania Storm View Live Media.

"Vom raporta daunele pe care le observăm din locaţia noastră", explică Bower. "Vom furniza Serviciului Meteorologic Naţional informaţii în timp real."

Bower va face echipă cu alţi 25 de vânători de uragane şi va ajunge în mijlocul urgiei într-un vehicul care nu a fost proiectat pentru aşa ceva. Totuşi, el îşi laudă maşina, care a trecut şi prin alte uragane, cum ar fi Irma în 2017.

"Am înregistrat vânturi de 96 de mile pe oră. Când am plecat, am reuşit abia după mai multe încercări să ies din oraşul Fort Myers, răvăşit de furtună", a mai spus Bower. Tânărul va acorda asistenţă celor prinşi în mijlocul furtunii.

Până acum, 1,7 milioane de oameni au primit ordin de evacuare din calea uraganului, la o zi după acelaşi semnal de alarmă transmis locuitorilor din Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia.

Pe reţelele de socializare din SUA, utilizatorii postează imagini cu pregătirile locuitorilor din zonele care se află pe linia de impact a uraganului Florence. 

Viteza vântului poate ajunge până la 215 km pe oră şi va lovi în plin coasta de sud a statului Carolina de Nord, până vineri, a transmis Centrul Naţional pentru Uragane.

Iată imagini ale uraganului Florence, transmise LIVE din satelit:

 

Citește și: