24 vizualizări 2 mar 2010

Bob Dylan va ajunge, pe 2 iunie, pentru prima dată în România, în cadrul turneului "Never Ending Story", şi va cânta la Bucureşti, pe stadionul "Iolanda Balaş". Biletele, care costă 130, 250 şi 350 de lei, pot fi cumpărate online, de pe mytichet.ro,de marţi, iar din reţeaua magazinelor Diverta, începând cu săptămâna viitoare, anunţă organizatorii evenimentului, Emagic.

Elton John, la o zi distanţă de Clapton

Înainte de Dylan, românii mai au de văzut legende: trupa AC/DC va cânta la Bucureşti pe 16 mai, în Piaţa Constituţiei, concertul fiind organizat de Eventim. Turneul în cadrul căruia are loc concertul de la Bucureşti, "Black Ice Tour", este unul dintre cele mai impresionante turnee din istoria rock-ului, spectaculoasele decoruri printre cele mai scumpe, iar show-ul se anunţă unul de senzaţie. Vorba cronicarilor muzicali, australienii au o experienţă de peste 35 de ani în a ridica în picioare stadioanele pline cu zeci de mii de fani. Atât de mulţi fani au pionierii hard-rock-ului în România, încât 20.000 de bilete vândute la preţ promoţional, 127,2 lei, s-au epuizat încă din luna ianuarie. Biletele la preţ normal, 148,8 lei, pot fi cumpărate şi în două rate.

Pe 11 iunie, cântă la Bucureşti Eric Clapton, însoţit de Steve Winwood, pe stadionul "Iolanda Balaş". Spectacolul din Madison Square Garden al dou-ului a fost considerat remarcabil şi nominalizat la două premii Grammy. "Eric Clapton a împărţit rareori scena cu cineva de-a lungul carierei sale, dar în mod evident, prezenţa lui Steve Winwood îi aduce o mare mângâiere, ca să nu mai vorbim de inspiraţie", scria Glide Magazine despre cei doi. Preţurile celor 16.000 de bilete la concertul lui Clapton variază între 129 şi 600 de lei. La o zi distanţă după Clapton, bucureştenii îl vor putea asculta pe Elton John, în Piaţa Constituţiei. Biletele la concertul muzicianului, care face parte din cel mai mare turneu internaţional al acestuia, costă între 90 şi 650 de lei.

Aerosmith, primul turneu european din ultimii trei ani

Iar luna iunie nu se sfârşeşte aici din punct de vedere muzical. Pe 18 vine pentru prima dată în România trupa Aerosmith, aflată la primul său european, din ultimii trei ani.

"Ne întoarcem la cererea publicului, cu mai multă vervă decât oricând altcândva", a declarat solistul trupei, Steven Tyler, care de curând s-a certat la cuţite cu colegii săi de trupă, alături de care cântă de peste 40 de ani, pentru că voia să înregistreze un album solo. Metallica revine la Bucureşti, tot în iunie, în cadrul Sonisphere Festival, care va avea loc în Capitală între 25 şi 27 iunie.

Acesta urmează să fie cel de-al treilea concert din România al trupei, după cel din 1999 şi cel din vara anului 2008. Şi în iulie, românii vor avea parte de două concerte mari, Faithless, pe 16, şi Cranberries, pe 20. Trupa Cranberries va cânta pe stadionul "Iolanda Balaş", iar biletele au fost deja puse în vânzare şi vor putea fi cumpărate prin reţeaua Eventim, din magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi prin intermediul site-ului eventim.ro. Preţul lor variază între 120 şi 190 de lei.

Citește și: