„Nu există nimic funcţional în România! Oricâţi bani ai, indiferent că eşti vedetă sau nu, te confrunţi cu aceleaşi neputinţe şi mizerii. Pare un popor blestemat, mitocani la tot pasul. Procentul oamenilor cu bun simţ este în scădere dramatică. Astăzi a fost o zi superbă, începuse perfect. Am vizitat împreună cu mama şi bunica o fostă colegă a mamei mele de serviciu pe care nu o mai văzuse de mult timp. Am asistat cu emoţie la întâlnirea lor şi am depănat amintiri.

Am fost la cimitir la tata...

Apoi am fost la cimitir la tata să aprind o lumânare. Am mâncat o ciorbă de perişoare senzaţională şi am pornit spre aeroport ca să-mi aştept soţul care venea de la un congres. Am vrut să intru în parcare, să iau un jeton. Când am ajuns în dreptul automatului, am stat minute bune până să mi se afişeze anunţul că s-au terminat jetoanele. Între timp, m-au asurzit claxoanele şi înjurăturile. Nimeni, dar absolut nimeni din spatele meu, nu s-a gândit că nu aveam nicio vină. În plus, imediat în spate era un rând întreg de zeci de maşini, în faţă o barieră. Am ieşit şi am explicat că nu e vina mea. O parte din coadă a înţeles, ceilalţi, care nu aveau nicio legătură cu şirul acesta, adică aşteptau la celălalt automat, care, din fericire, funcţiona, înjurau şi ei. Tot pe mine. Ca să fie!

S-au oprit din jigniri, după ce m-au recunoscut

Câţiva s-au oprit din jigniri doar pentru că m-au recunoscut, alţii vedeau doar o siluetă feminină. A apărut un agent de pază, a mai apărut încă unul, mi-au spus că nu au ce să facă. Le-am spus să transmită cuiva că trebuie alimentat aparatul cu jetoane. Au spus că nu au cui să transmită. Între timp, s-a făcut puţin loc, adică maşina din spatele meu a dat cu spatele ca să putem ieşi din blocaj. Acest blocaj este un exemplu. Dar voi, cei care circulaţi cu trenuri, cu troleibuze, mergeţi în spitale, în şcoli, aşteptaţi răspunsuri, autorizaţii, salarii, aveţi parte zilnic de umilinţe. Dincolo de ce se întâmplă cu această ţară, mă îngrijorează atitudinea bărbaţilor din România!

Eu, mamă de băiat!

Şi o spun eu, mamă de băiat! Mi-am învăţat băiatul să salute mereu, să deschidă uşa unei femei, să intre primul în restaurant, să nu jignească NICIODATĂ o femeie, în nicio situaţie, să iubească oamenii şi să-i respecte! Mai am foarte puţină răbdare cu această ţară superbă, unde bunicii mei şi străbunicii s-au luptat să rămână, să supravieţuiască. Şi m-au învăţat să fiu mândră că sunt româncă. Dar cu ce preţ?””, a scris Berecleanu pe Facebook.

foto: captură youtube.com

Citește și: