Silviu Bănilă
217 vizualizări 27 nov 2018

Familia lui Lee a confirmat pentru People, citat de The Independent, că Lee a murit chiar de Ziua Recunoştinţei, în casa ei din Milwaukee, Wisconsin.

Un purtător de cuvânt al vedetei americane Oprah a confirmat pentru AP că Lee a decedat în data de 22 noiembrie şi a fost înmormântată în cadru privat.

Vernita Lee s-a născut la 2 mai 1935 şi era adolescentă când a născut-o pe Oprah, în 1954, în Mississippi. Acestea s-au mutat apoi în Milwaukee, pe vremea când Oprah avea şase ani.

 Lee a apărut în emisiunea The Oprah Winfrey Show din 1990. Oprah a scris pe reţelele sociale un mesaj de condoleanţe pentru mama sa: „Vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi condoleanţele pentru mama mea, Vernita Lee, care a decedat. Ne consolăm cu gândul că a dus o viaţă frumoasă şi acum şi-a regăsit Pacea”, a subliniat vedeta.

În data de 13 mai 2012, Oprah Winfrey scria pe Twitter: „Îi mulţumesc mamei Vernita Lee pentru că s-a străduit din răsputeri să mă crească”.

În certificatul de naştere, Winfrey a fost trecută „Orpah”, în scopul venerării figurii biblice din Cartea lui Ruth, dar oamenii i-au spus, mai simplu, OPRAH şi numele i-a rămas întipărit în conştiinţa publică. S-a născut în Kosciusko, Mississippi, iar mama ei, Vernita, nu era căsătorită la acea vreme.

 Ulterior, Oprah a dezvăluit că ea a fost rodul unei relaţii de o singură noapte a mamei sale, după care cuplul s-a despărţit. Mama ei a fost menajeră într-o casă. Tatăl biologic al lui Winfrey este Vernon Winfrey, născut în 1933, un miner care a devenit frizer, apoi consilier la Primărie, dar care era în armată la momentul naşterii fiicei sale.

Pe de altă parte, fermierul şi veteranul din al Doilea Război Mondial Noah Robinson, născut în 1925, a susţinut că ar fi tatăl biologic al vedetei americane.

Cu o avere de 2,7 miliarde de dolari, Oprah se află pe locul 298 în clasamentul celor mai bogaţi 400 oameni din lume, ediţia 2018.

De asemenea, Oprah a ocupat locul 6 în topul America Self-Made Women 2018, locul 887 în clasamentul Billionaires 2018 şi locul 21 în rândul celor mai influente femei , ediţia 2017.

Oprah a făcut tranziţia de la un talk show la un imperiu de afaceri. În 2011, vedeta a renunţat la emisiune şi a lansat reţeaua de televiziune OWN. Participaţia ei de 25,5% din reţeaua respectivă valorează 75 milioane de dolari.

„Efectul Oprah” s-a răspândit şi la Weight Watchers: Oprah deţine 8% din companie şi are rolul de ambasador al brandului respectiv. Oprah a donat în cariera ei nu mai puţin de 425 MILIOANE de dolari, inclusiv 100 milioane de dolari către Academia de Leadership pentru Femei Oprah Winfrey din Africa de Sud.
 

Citește și: