Mădălina CHIŢU
13239 vizualizări 7 oct 2014

Un vox populi realizat de jurnalistul Răzvan Anghelescu arată că există români care nu ştiu răspunsul la întrebarea „Cum se numeşte ţara noastră?”. “M-aţi lua aşa prin surprindere. Nu prea le am cu istoria. Păi, capitala este Bucureştiul şi ţara nu ştiu ce să spun. Aşa în mare nu prea mai ştiu. M-aţi lua aşa prin surprindere şi nu mi-am dat seama despre ce e vorba”, i-a spus o femei jurnalistului.

Aceasta nu este singura care nu a putut să răspundă la această întrebare, care pentru unii dintre noi poate părea banală.  “Ceva, ceva cunosc, dar nu îmi vine acum”, a răspuns un bărbat, în timp ce o altă femeie a spus: “Nu ştiu. Dacă nu îi învaţă la şcoală”.

“Nu ştiu, mama, că sunt şi bolnavă”, a fost replica pe care o altă femeie i-a dat-o jurnalistului la întrebarea „Cum se numeşte ţara noastră”.

Răzvan Anghelescu a compilat toate aceste răspunsuri şi a realizat un videoclip pe care l-a postat pe You Tube. În cele trei minute, cât durează clipul, din cele nouă persoane pe care le-a intervievat o singură persoană a ştiut răspunsul: România. Video-ul a fost postat pe canalul de YouTube al jurnalistul în urmă cu o zi, iar în 24 de ore peste 5.000 de vizualizări.

Pentru aceia care pun la îndoială veridicatea acestui videoclip sau a altora din aceaşi serie, Răzvan Aanghelescu a făcut o precizare: „Nu mai insistaţi pe ideea că e fake. Pentru că nu e. E clar că aleg anumite personaje. Accept să mă înjuraţi pe tema asta. Sau pe altele. Dar nu bateţi câmpii cu ideea că e aranjat. Nu e. N-am dat NICIODATĂ nici un leu pentru nici un interviu. Şi am făcut sute. Şi n-am făcut un sondaj de opinie pe banii statului, ca să iau păreri din toată ţara. E un amărât de clip. Nu aşa sunt toţi românii. Logic, nu?”, comentează Răzvan Anghelescu, realizatorul rubricii Vax Populi, pe canalul său de Youtube.

Citește și: