Laura HOLBAN
2493 vizualizări 25 ian 2012

Un infractor din Los Angeles, SUA, care părăsea restaurantul pe care l-a prădat a fost împuşcat de 10 ori în piept de către unul dintre poliţiştii chemaţi la locul spargerii. În momentul în care a ieşit din clădire, infractorul a îndreptat  o rangă către unul dintre ofiţeri, atrâgând mânia şi succesiunea de gloanţe pe care a tras-o partenerul acestuia, notează Daily Mail.

Înregistrarea video a fost surprinsă de către un grup de tineri aflaţi într-o maşină parcată în apropiere. De îndată ce au văzut că a fost chemat un echipaj de poliţie, aceştia au filmat scena simţind că înregistrarea urmează să fie interesantă.

În momentul în care echipajul de poliţie a ajuns la locul spargerii, clienţii restaurantului fugeau disperaţi din clădire, lăsând infractorul singur în local. Poliţiştii au decis să-l aştepte pe bărbat să iasă singur şi să se predea, însă lucrurile au luat o turnură neaşteptată.

În momentul în care a părăsit localul, infractorul a vrut să-l lovească pe unul dintre ofiţeri cu ranga cu care era echipat. Partenerul ofiţerului ameninţat nu a riscat să-l lase pe agresor să preia controlul situaţiei şi a început să tragă cu arma.

Iniţial a tras cinci focuri în pieptul bărbatului, iar după ce acesta a picat la pământ, a mai tras cinci gloanţe. „Tipule, câte gloanţe au tras”, se aude vocea unuia dintre tinerii care filmau din maşina parcată în apropiere. La finalul filmuleţului, o voce se aude comentând din nou: „Puteau să-i facă orice altceva decât să-l împuşte, să-l lovească cu bastonul sau altceva”.

Infractorul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost dus la spital de urgenţă, însă a murit ulterior din cauza împuşcăturilor. Nici numele poliţiştilor nu a fost făcut public de către Departamentul de Poliţie din Los Angeles.

Înainte ca acest video să fie făcut public, poliţia consemnase că bărbatul şi-a luat avânt să-l lovească pe unul dintre ofiţerii de la faţa locului, caz în care se justifica acţiunea celuilalt poliţist. Clipul a fost postat iniţial pe YouTube, adunând peste 200.000 de afişări în doar două zile.

 


Citește și: