Laura HOLBAN
20781 vizualizări 29 feb 2012

Oamenii de ştiinţă au identificat o nouă boală, una care ia naştere dintr-unul din cele mai neaşteptate locuri: scaunul de la maşină. Doctorii spun că încălzitorul pentru scaunul auto poate produce o boală a pielii cunoscută sub numele de sindromul Toasted Skin. Înafara scaunului supraîncălzit, o astfel de boală o pot dezvolat şi cei care ţin îndelungat laptopul în braţe, cât şi cei care folosesc diferite produse pentru încălzirea diferitelor părţi ale corpului, citează Minnesota.CBSLocal.com.

Boala se manifestă prin apariţiei unei iritaţii pe piele, iritaţie provocată de expunerea îndelungată la temperaturi ridicate. De exemplu, încălzitorul unui scaun auto poate ajunge şi la 105 grade Celsius atunci când este folosit îndelungat. Cei vizaţi de această boală sunt şoferii care uită să mai oprească încălzitorul, iar majoritatea celor care dezvoltă acest sindrom nici măcar nu sunt conştienţi de asta. "Iritaţiile pot apărea în zona lombară pentru cei care folosesc încălzitoarele pentru scaune auto şi pe picioare pentru cei care îşi poziţionează computerele portabile în braţe", explică dermatologul Caleb Crestwell.

Chiar dacă iritaţia iniţială se poate vindeca, pacienţii care dezvoltă această boală rămân de cele mai multe ori cu o nuanţă mai închisă a pielii în locul afectat.

Clipul poate fi vizionat aici.

Citește și: