Gandul.info
Silviu Bănilă
2148 vizualizări 1 dec 2017

Într-un clip video, starul emisiunii tv Suits, care era pe atunci un copil, critică un producător de detergent pentru vase pentru reclamele sale „sexiste”. 

În filmul din 1993, Markle discută, în cadrul unei emisiuni a postului pentru copii Nickelodeon, despre spoturile comerciale la detergentul lichid Ivory, produs de Proctor&Gamble.

Naratorul reclamei afirmă că produsul respectiv este la îndemâna oricui, deoarece „femeile din toată America se luptă cu grăsimea de pe vase”.

Meghan (care are în prezent 36 de ani) se arată deranjată de atitudinea reclamei, mai ales după ce doi colegi de clasă „confirmă” faptul că femeile „trebuie să stea în bucătărie”.

În 2015, Markle şi-a amintit de reclamele Proctor&Gamble în timpul unui discurs ţinut la ONU, pentru a marca Ziua Internaţională a Femeii. „Îmi amintesc că am fost şocată, înfuriată, m-am simţit rănită. Nu era ceva normal, trebuia să facem ceva”. 

Actuala logodnică a Prinţului Harry a declarat că tatăl ei a inspirat-o să facă o schimbare. 

Tânăra Meghan, pe atunci în vârstă de 12 ani, a trimis o scrisoare către gigantul Proctor&Gamble, precum şi către celebra avocată pentru drepturile omului Gloria Allred. Acelaşi mesaj a ajuns şi la Hillary Clinton, respectiv  la Linda Ellerbee, prezentatoare a emisiunii Nick News. 

După ce a primit mesajul, Ellerbee s-a deplasat cu o echipă de filmare la Nickelodeon, pentru a discuta cu Meghan Markle. Proctor&Gamble a răspuns solicitării fetei în vârstă de 12 ani şi a schimbat termenul „femei” din reclamă cu „oameni”, scrie Daily Mail

Prinţul Harry şi Meghan Markle şi-au anunţat recent logodna. Cei doi se vor căsători în primăvară, iar actriţa americană va primi titlul de prinţesă sau ducesă de Sussex, informează Mediafax.

 

Citește și: