Laura HOLBAN
5412 vizualizări 6 ian 2012

Raspberry Pi este un dispozitiv care ar putea rămâne în istorie drept cel mai ieftin calculator din lume, preţul lui fiind estimat undeva între 20 şi 26 de euro, scrie Daily Mail.

Micul computer este capabil să ruleze programe, fişiere şi jocuri la fel ca orice calculator, fără să fie mai mare decât un card. "Raspberry Pi este un computer de mărimea unui card care se conectează la un televizor şi la tastatură. Este capabil să ruleze şi videouri la o definiţie foarte bună. Am vrea să vedem cum ajunge să fie folosit de către copiii din toată lumea pentru a învăţa programare", a explicat unul dintre producătorii dispozitivului.

Primele 10 prototipuri au fost vândute pe eBay, licitaţiile ridicând preţul chiar la 2.400 de euro. Calculaotul arată rudimentar şi aduce mult cu primele dispozitive construite de Steve Jobs şi Steve Wozniak, fondatorii Apple. Prototipul va fi finisat şi va arăta aproximativ ca un stick USB. Producătorii spre ca invenţia lor, care va rula sistemul de operare Linux, să revoluţioneze domeniul calculatoarelor.

Citește și: