Vasile Măgrădean
281 vizualizări 8 nov 2017

Florin Piersic a declarat, miercuri seară, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj-Napoca, unde a avut loc lansarea celui de-al doilea volum de poezii „Scrisoarea Evei” al Oanei Boc, soţia primarului Emil Boc, că iubirea este un lucru extraordinar şi tot ce se face din iubire este grozav.„Sunt încântat de acest al doilea volum. Avem ceva în comun cu Oana Boc, un fel de sentimentalism, ea e dăruită iubirii. Iubirea este un lucru extraordinar, tot ce se face din iubire este grozav. Cartea a fost ca o binecuvântare, mai există oameni care vorbesc despre iubire, despre generozitate”, a spus actorul care a recitat apoi trei poezii – „Scrisoarea Evei”, „Poveste” şi „Stare”.

Oana Boc a afirmat că iubirea este unul dintre misterele esenţiale ale fiinţei umane, care este experimentată pe tot parcursul vieţii sub diverse forme.

Preşedintele Uniunii Scriitorilor Cluj, Irina Petraş, care semnează postafaţa volumului, a declarat, la rândul său, că la primul volum al Oanei Boc, „Scara”, autoarea nu a vrut să schimbe niciun cuvânt deşi i s-a sugerat să facă acest lucru.

„Oana Boc predă lingvistică, pentru ea limba română este un covor ţesut extramatematic, scrie poezii cu dezinvoltura şi încrâncenarea unuia care ştie cuvântul. Scrie poezie pentru că simte, are curajul să iasă în lume cu poezie de dragoste, spune exact ceea ce este înăuntrul ei”, a spus Petraş.

La lansarea cărţii au mai participat editorul volumului, Mircea Petean, primarul Emil Boc, fiicele familiei Boc, Cezara şi Patricia, solistul de muzică populară Ovidiu Purdea – Someş, directorul Operei Naţionale Cluj-Napoca, Florin Estefan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

La final, autoarea a dat autografe pe noul volum, care are peste 40 de poezii.

Oana Boc a lansat, în iunie 2013, primul volum de poezii intitulat „Scara”, iar în mai 2016 a lansat un CD cu poezii de pe acest volum recitate de Florin Piersic.

Citește și: