Mădălina CHIŢU
12614 vizualizări 21 aug 2011

Bill Clinton, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a declarat într-un interviu acordat CNN că este vegetarian.

Fostul şef de stat a povestit că a renunţat la produse lactate, ouă şi carne. "Mănânc fasole, legume, fructe şi beau un supliment cu proteine în fiecare dimineaţă. Am renunţat la produse lactate. La micul dejun beau lapte de migdale pe care îl amestec cu fructe şi proteine. Această combinaţie îmi asigură necesarul energetic pentru întreaga zi. Această dietă mi-a schimbat întregul metabolism şi m-a ajutat să slăbesc 10 kilograme", a spus Bill Clinton, citat de The Huffington Post.

Fostul şef al SUA a mai spus că a recurs la acest regim, nu pentru a scăpa de kilogramele în exces, ci pentru a-şi scădea nivelul colesterolului, care era destul de ridicat şi îi punea viaţa în pericol. "După ce am făcut operaţia de bypass şi mi-au fost montate stenturile am realizat că sănătatea vaselor de sânge este fragilă, iar nivelul colesterolului era destul de ridicat. Am descoperit că persoanele care au suferit un infarct şi au adoptat un regim fără lactate, ouă, carne şi foarte puţin peşte au prezentat un risc cu 82% mai mic de a se mai confrunta cu un astfel de episod", a mărturisit Clinton.

CITEŞTE ŞI: Cum a slăbit criticul de film Irina Margareta Nistor 30 de kilograme: "M-am îndrăgostit. Ca să scad în greutate în continuare, sentimentul trebuie să dureze"

Cunoscut ca un mare fan al hamburgerilor, fripturilor şi alte alimente de acest tip - care abundă în grăsimi rele, Clinton a povestit că acum mănâncă foarte rar carne. "De ziua Recunoştinţei iau o singură bucată de curcan. Mai mănânc şi peşte, dar extrem de rar", a mai spus fostul preşedinte al SUA.

CITEŞTE ŞI: Cum a slăbit deputatul Varujan Pambuccian 70 de kilograme în 8 luni

Clinton a suferit la începutul anului 2010 o intervenţie chirurgicală prin care i-au fost instalate două stenturi în arterele sale coronare. În 2004, tot el a suferit o operaţie de bypass.

Citește și: