2415 vizualizări 18 sep 2011

Caravana "Românii au talent" este în plin proces de recrutare a showmanilor neştiuţi din toate colţurile ţării. Miza este mare: câştigătorul emisiunii concurs va pleca acasă cu 120.000 de euro.

Încă de la începutul campaniei de preselecţii, juratul Andi Moisescu vorbea despre plusul pe care îl aduce cea de-a doua ediţie a show-ului. "În acest nou sezon mă aştept să vină lumea mai relaxată. La primul sezon nu ştia nimeni despre ce e vorba, nici n-aveam un context la care să ne raportăm şi nişte repere. Acum, după ce am văzut un sezon încheiat avem şi nişte repere şi atunci ne e şi nouă mai simplu, şi celor care sunt pe scenă pentru că nu or să mai aibă cine ştie ce reţineri. Nouă ne va fi mai uşor să judecăm pentru că vom avea la ce să ne raportăm. Şi noi, şi cei de pe scenă, şi cei din faţa televizoarelor", a spus juratul, care cântăreşte talentele ţării alături de Andra şi de Mihai Petre.

Iar dacă te uitai la cei veniţi săptămâna aceasta la preselecţiile organizate pentru prima dată la Iaşi vedeai că, într-adevăr concurenţii sunt lipsiţi de inhibiţii. În faţa Grand Hotel din Iaşi, de pildă, cei veniţi să-şi demosntreze talentul au cântat şi dansat de mama focului chiar în plină stradă. Moldova a oferit în sezonul trecut unele dintre cele mai mari şi plăcute surprize, aşa cum a fost Narcis Iustin Ianău, motiv pentru care juriul emisiunii se aşteaptă ca şi de această dată la ce-i mai bun.

Peste tot în ţară unde a ajuns caravana "Românii au talent" exuberanţa a fost cuvântul de ordine. La Timişoara, show-urile au declanşat o a doua revoluţie.
Opera Naţională Română din Timişoara a fost luata cu asalt de sutele de bănăţeni dornici să ia parte la super show-urile "Românii au talent". Aceştia au aşteptat ore în şir în încercarea de a fi martorii celei mai tari emisiuni a momentului. Răbdarea lor a fost însă răsplătită de un spectacol ca la carte. Pe scena Operei din Timişoara au urcat clovni, imitatori, magicieni, cântăreţi la fierăstrău, numere de acrobaţie cu bicicleta sau monociclul, fanfare sau dansatori. Juriul emisiunii de la ProTV, Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu a avut complicata misiune de a alege dintre numere dintre cele mai diverse, extrem de haioase sau emoţionante. "La fel ca şi anul trecut, Timişoara ne-a demonstrat încă o dată că Românii au Talent şi că aici vom găsi întotdeauna un public nemaipomenit. La începutul caravanei am spus că cel mai mult îmi doresc să fiu surprins. Şi asta s-a întâmplat", a declarat Mihai Petre. "Pe bună dreptate se spune că Banatul este fruntea", a spus si Andra.

La Cluj, Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu au avut de ales între cântăreţi, dansatori, numere de "art latte", beatbox, magie, dresaj canin sau acrobaţie, însă au fost cât se poate de generoşi cu "DA"-urile pentru că şi talentul a fost pe măsură. Sala s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei 1000 de clujeni veniţi să asiste la show.

"Clujul ne-a oferit multe surprize şi în acest al doilea sezon şi sunt convins că cel putin 2-3 numere de aici le vom revedea şi în semifinală", a declarat Andi Moisescu.

Surprizele au venit şi din partea juriului. Andi Moisescu şi Andra le-au oferit o reprezentaţie unică clujenilor aflaţi în sală. La cererile repetate ale publicului, Andra le-a cântat o melodie populară, acompaniată la tobe de Andi Moisescu. Pe scena a apărut imediat şi Pavel Bartoş, cântând la un trombon, împrumutat de la o fanfară aflată în culise. Pavel a surprins juriul şi în momentul în care a venit pe scenă cu un şarpe agăţat în jurului gâtului. Din fericire, momentul s-a încheiat fără incidente.

Pe 20 septembrie, e rândul constănţenilor să-şi demonstreze talentul la hotel Ibis, începând cu ora 10:00.

Citește și: