Adriana Stanca
7411 vizualizări 18 feb 2013

UPDATE. Câştigătorul EUROVISION 2013 ROMÂNIA este CEZAR OUATU. Scandal imediat după anunţarea rezultatelor, Luminiţa Anghel consideră că un membru al juriului a dat un vot “şocant şi inadmisibil”.

EUROVISION 2013, finala selecţiei naţionale. CEZAR câştigă EUROVISION ROMÂNIA 2013. Scandal după anunţarea rezultatelor

EUROVISION 2013. Câştigătorul EUROVISION 2013 ROMÂNIA, Cezar Ouatu, nu se poate bucura pe deplin


Formaţia germană Cascada, desemnată să reprezinte ţara la competiţia internaţională Eurovision 2013, este acuzată de plagiat, relatează Eurovision Lemurs.

Potrivit sursei citate, piesa „Glorious”, cu care trupa doreşte să participe la Eurovision Song Contest 2013, copiază în mare parte cântecul câştigător de anul trecut, „Euphoria”, interpretat de Loreen.

Pe de altă parte, în 2012, imediat după ce cântăreaţa suedeză a fost desemnată câştigătoare, au apărut şi primele acuzaţii de plagiat la adresa piesei sale, puternic inspirată din cântecul „Stole My Heart” al formaţiei One Direction.

Cu toate acestea, reputaţia solistei Loreen nu a fost afectată, iar „Euphoria” a devenit un hit internaţional.

Trupa Cascada a fost înfiinţată în anul 2004 şi a devenit faimoasă prin hiturile „Everytime We Touch” – ce i-a adus un premiu World Music Awards în 2007 -, „What Hurts the Most” şi „Evacuate the Dancefloor”.

Până în prezent, grupul format din Natalie Horler, DJ Manian şi Yanou a vândut aproximativ 13 milioane de albume în întreaga lume.

Cea de-a 58-a ediţie a Eurovision Song Contest se va desfăşura pe 18 mai 2013, în Malmo, Suedia. Este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.

Citește și: