Adriana Stanca
2760 vizualizări 6 mar 2013

După ce Egiptul a fost invadat de aproximativ 30 de milioane de lăcuste, un roi mai mic de insecte a fost localizat şi în Israel, în apropiere de Ierusalim, relatează Daily Mail.

Ministerul israelin al Agriculturii a luat deja măsuri, trimiţând mai multe avioane care să împrăştie pesticide peste oraş şi înfiinţând o linie telefonică de urgenţă unde oamenii pot suna în cazul în care observă că fenomenul ia amploare şi în alte zone ale ţării.

Situaţia este mai gravă în Egipt, unde lăcustele au distrus o mare parte a culturilor, după ce au coborât în regiunea fermelor agricole din Giza şi Cairo. Totuşi, Salah Abd Al Mamon, ministrul Agriculturii din Egipt, a explicat că insectele au început deja să se retragă, cel mai probabil urmând să-şi continue traseul migraţiei lor din nord-estul Sudanului către Arabia Saudită.

Pe de altă parte, întreaga situaţie a fost speculată de unii credincioşi, care au comparat totul cu povestea biblică din Vechiul Testament, potrivit căreia una dintre cele zece urgii abătute asupra Egiptului în vremea lui Faraon a fost invazia de lăcuste.

Citește și: