Aura STAN
24839 vizualizări 10 sep 2011

Francezii îi ridiculizează din nou pe români, despre care spun că sunt nespălaţi şi cerşetori. Concret, în timpul emisiunii televizate "Les Guignols de l'Info", difuzate în data de 6 septembrie pe canalul Canal +, înaintea meciului România-Franţa, cele două marionete din platou au afirmat că românii sunt cerşetori şi că au păduchi.

"Nu sunt sigur că meciul va începe pentru că atunci când arbitrul va arunca moneda în aer pentru a stabili împărţirea terenului, nu e sigur că o să cadă pe pământ, cu toţi românii ăia acolo", a spus una dintre marionete, atunci când moderatorul a întrebat-o dacă francezii vor câştiga partida.

"Se ştie că sportul naţional în România nu este fotbalul, ci cerşitul", a mai spus aceasta în cadrul aceleiaşi intervenţii. După acest răspuns, moderatorul a continuat seria întrebărilor cu privire la meciul de pe Arena Naţională. "Trebuie să ne temem de contactul direct cu românii pentru că au păduchi", a adăugat marioneta, atunci când i s-a cerut să dezvăluie strategia de joc a echipei lui Laurent Blanc.

"Am o gluma savuroasă... Ştii cum se zice la coş de gunoi în români? ... Bucureşti" e altă replică la adresa românilor, rostită în cadrul aceleiaşi emisiuni.

Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo
Les Guignols de l'Info du 06/09/11 - France VS Roumanie

Thierry Rolland şi Jean-Michel Larque, doi comentatori sportivi de renume, al căror rol a fost jucat de "guignols" (marionete)

Citeşte şi: ÉGALITÉ, FRATERNITÉ: Cum au fraternizat românii cu francezii după meci în Centrul Vechi

Citeşte şi: Japonia protestează faţă de parodierea cutremurului şi a catastrofei nucleare de către postul de televiziune francez Canal+. Sceneta are "antecedente"

"Salutul românesc" - o altă parodie neinspirată de-a francezilor

Nu e prima dată când parodiştii francezi ridicularizează România. În urmă cu cinci luni, pe 16 aprilie, Jonathan Lambert, un cunoscut umorist francez, a reinterpretat "salutul românesc" în cadrul emisiunii emisiunii tv "On n'est pas couchés", transmisă de postul de televiziune France 2, la o oră de maximă audienţă. Privirea umilă, palma întinsă şi tonul rugător au fost elementele prin care Jonatahan Lambert a ilustrat salutul românesc, unul care părea a fi mai degrabă a unui cerşetor oarecare. Gestul francezului a iscat dezbateri aprinse în rândul opiniei publice din cele două ţări, care a catalogat "reinterpretarea" ca fiind defăimătoare pentru poporul român.

AŞTEPTĂM COMENTARIILE ŞI OBSERVAŢIILE DVS. ŞI PE PAGINA FACEBOOK GÂNDUL

Citește și: