Mădălina CHIŢU
3866 vizualizări 27 apr 2012

Într-un interviu acordat celor de la Fightnews.com, pugilistul Lucian Bute vorbeşte despre cum, după 6 ani, a reuşit să obţină cetăţenia canadiană.

"Sunt foarte fericit că am primit cetăţenie canadiană. Am aşteptat să o primesc timp de 5-6 ani. Pentru mine este un privilegiu să am cetăţenie canadiană. Am două cetăţenii: română şi canadiană şi sunt foarte fericit. Acum viaţa mea este în Quebec. Acum sunt canadian", a declarat pugilistul.

Campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, versiunea IBF, a mai vorbit în cadrul aceluiaşi interviu şi despre pregătirea pentru meciul cu britanicul Carl Froch şi despre cât de importantă este această partidă pentru cariera sa de sportiv.

"Muncesc din greu. Am început cantonamentul acum 7-8 săptămâni şi mai am alte 5 săptămâni de pregătire. Mă simt bine, am muncit mult pentru acest meci. Este o partidă importanta pentru mine, aceasta cu Froch. L-am urmărit pe englez, i-am văzut meciurile. Este un tip extrem de dur, rezistent, are o bărbie puternică, e foarte agresiv. Ştiu toate aceste lucruri. Mental, sunt pregătit", a spus Bute.

Pugilistul a precizat că a acceptat să lupt cu Froch pentru că este un campion. "Vreau să demontez toate criticile pe care le-am primit în ultimii ani, că ma lupt numai Canada sau România. Sunt gata să dovedesc că pot să mă bat oriunde", a mai spus Lucian Bute.

Pugilistul se află în Florida, unde se antreneaza din greu pentru meciul cu Froch, programat pe 26 mai, la Capital FM Arena din Nottingham. În meciul de la sfârşitul lunii mai, boxerul îşi apără titlul de campion mondial IBF la categoria supermijlocie.

Citește și: