Gandul.info
Silviu Bănilă
622 vizualizări 9 aug 2018

Mai multe reclame care evidenţiază farmecul Vilniusului cataloghează oraşul drept ”punctul G al Europei”, scrie thisisinsider.com. Inga Romanovskiene, directorul Go Vilnius, Agenţia de Devoltare a Turismului şi Afacerilor în Vilnius, a declarat, într-o conferinţă de presă: ”Când vine vorba de atragerea turistului modern, ne confruntăm cu un nivel ridicat de competiţie, în contextul în care alte oraşe şi ţări europene investesc masiv în marketing turistic. Tinerii advertiseri care au venit cu ideea „Vilnius: Punctul G al Europei” au prezentat un proiect extrem de interesant pentru oraş”.

Campania publicitară, îndreptată către publicul din Marea Britanie şi Germania, este lansată cu o lună înainte de un turneu al Papei Francisc în ţările baltice.

Unii preoţi lituanieni ”şi-au manifestat îngrijorarea că reclama s-a folosit de sexualitatea femeilor şi furnizează idei greşite despre Vilnius”, într-o propunere de AMÂNARE a lansării campaniei, cel puţin până după vizita Suveranului pontif.

Jurgis Ramanauskas, unul dintre creatorii campaniei, au declarat: „Foarte puţini oameni ştiu unde este Vilnius, dar când ajung aici se îndrăgostesc de oraş. Acest amănunt a reieşit din discuţiile noastre cu vizitatorii internaţionali şi am formulat ideea că Vilnius este sinonim cu teoria punctului anatomic G - nimeni nu ştie unde este, dar, odată descoperit, toată lumea este foarte mulţumită!”

Nu se ştie exact cum se va împăca această campanie cu vizita papală, dar premierul lituanian Saulius Skvernelis a declarat pentru televiziunea publică LRT: „Cred că este o alegere ciudată de promovare, dar nu DEPĂŞEŞTE LIMITA într-o ţară democratică”.

 foto: Vilnius Tourism Board / Wikipedia

 foto: Vilnius Tourism Board / Wikipedia

Citește și: