Departamentul Externe
454 vizualizări 1 feb 2019

Lucrarea o descrie pe soţia preşedintelui francez ca fiind o femeie manipulativă, care l-a presat pe soţul ei mai tânăr să devină şef al statului. Brigitte Macron, în vârstă de 65 de ani, nu este bine văzută de apropiaţii şefului de stat în vârstă de doar 41 de ani. „Visează că ea moare”, a declarat o sursă apropiată cuplului pentru autorii Ava Djamshidi şi Nathalie Schuck, care sunt jurnalişti la publicaţia Parisien. Potrivit lor, Macron ar avea mai mult succes dacă ar fi singur.

 

„Pentru ei, văduvul care suferă ar fi ceva minunat. Ei (n.e. - consilierii) sunt îndrăgostiţi de Macron. Noaptea, visează că o fac [pe Brigitte] să dispară”, a mai declarat sursa.

Aurtorii îi numesc pe „locotenenţii” tineri ai lui Macron „mormoni”. Unul dintre ei este Ismael Emelien, în vârstă de 31 de ani. Acesta este co-fondatorul mişcării „En Marche!”, care l-a ajutat pe Macron să devină preşedinte. Un alt „mormon” este Stephane Sejourne, în vârstă de 33 de ani, fostul director de campanie al preşedintelui.

 

Cartea „Madame la Presidente” este publicată de editura Plon şi apare într-o perioadă dificilă pentru Macron, când popularitatea preşedintelui a scăzut pe fondul protestelor masive care au avut loc în Franţa.

Preşedintele Macron a stârnit numeroase controverse, după ce a declarat că în ţara sa nu există, de fapt, persoane nevoiaşe, ci doar unele care „se plâng nejustificat”. Cu altă ocazie, tânărul Macron a jignit un şomer, spunându-i că îi poate găsi un job „peste stradă”. 

O altă scenă jenantă s-a consumat cu ocazia Centenarului Armistiţiului Primului Război Mondial, când o femeie în vârstă a confundat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, cu Brigitte, nevasta lui Macron.

foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Citește și: