Silviu Bănilă
976 vizualizări 20 mai 2019

Isaac Roblett, care dorea să-şi viziteze iubita din SUA, pe Camila Iglesia, i-a trimis un mesaj în urmă cu o lună în care o anunţa: „Mă mut pentru a fi cu tine”.

Bărbatul susţine că se referea la trei luni pe car ar fi vrut să le petreacă alături de Camila cu o viză de turist ESTA, dar oficialii au crezut că doreşte să rămână în SUA pe termen lung şi l-au închis timp de 24 de ore.

Mesajul tânărului de 24 de ani a fost descoperit după ce oficialii i-au confiscat telefonul mobil şi l-au interogat timp de o oră şi jumătate.

Managerul a fost deportat a doua zi, fără să o vadă pe Camila, în vârstă de 23 de ani şi acum are interdicţie pe viaţă de a mai intra în SUA.

Isaac, din Hastings, East Sussex, a zburat la Chicago pentru a fi alături de iubita lui, în data de 24 aprilie, cu două zile înainte de aniversarea unui an de relaţie.

Cei doi doreau să viziteze New York şi Los Angeles. Ei s-au întâlnit pe când Camila studia în cadrul unui schimb de studenţi la Rose Bruford College of Theatre and Performance din Sidcup, Kent, Marea Britanie.

Aceştia s-au îndrăgostit şi bărbatul a vizitat-o în Miami şi Chicago, unde Camila studia actoria, chiar anul trecut, scrie mirror.co.uk.

„Mi-au căutat în telefon, toate mesajele şi au găsit un mesaj în care îi spuneam iubitei mele: „Mă mut pentru a fi cu tine”. Au zis că dovada este suficientă pentru a nu mă lăsa să intru”, a povestit tânărul.

Mesajul complet - trimis în timpul unei discuţii aprinse - este următorul: „În privinţa despărţirii, nu ştiu ce ţi-am făcut de ai uitat că într-o lună mă mut pentru a fi cu tine”.

Isaac insistă că s-a referit doar despre concediul respectiv, pe baza vizei de turist: „Nu aş fi folosit termenul „vizită” dacă era vorba de trei luni. Era să plâng, am încercat să mă abţin. Unul dintre poliţişti mi-a zis să fiu bărbat, să trec peste asta...”.

Mai mult, Isaac spune că autorităţile au făcut băşcălie de relaţie lui, „lovindu-l sub centură”.

În tot acest timp, tânăra cu inima frântă Camila îl aştepta pe Isaac la aeroport. Când el nu a apărut, femeia s-a simţit „speriată” şi „înfuriată”.

Isaas susţine că a fost băgat într-o celulă cu alte patru persoane. „A fost cel mai îngrozitor lucru pe care l-am văzut. Practic, toaleta era o groapă săpată în pământ”.

Nu a mâncat, nu a dormit, nu s-a spălat şi a fost ţinut treaz de luminile orbitoare.

Dimineaţa, Isaac a discutat cu Ambasada Marii Britanii şi a plătit 700 lire sterline pentru un zbor spre Heathrow, cu escală la Dublin.

Bărbatul a fost dus la avion în cătuşe.

A revenit în Marea Britanie, unde a fost diagnosticat cu sindromul post-traumatic şi i-a avertizat şi pe alţi oameni, care trebuie să aibă grijă cum folosesc mesageria, mai ales când ştiu că vor fi controlaţi de autorităţile americane de la graniţă.

Cuplul va încercat să rămână „sudat”, în ciuda restricţie impuse lui Isaac. „Este oribil, dragostea vieţii mele este în altă ţară şi nu o pot vedea”, a declarat Isaac.

„Personalul nostru este alături de bărbatul britanic căruia i-a fost respinsă intrarea în SUA şi colaborăm cu autorităţile din SUA în privinţa cazului său”, au anunţat oficialii englezi.

foto: Pixabay

Citește și: