Mădălina CHIŢU
5096 vizualizări 26 oct 2013

Penultima editie a audiţiilor pe nevăzute a show-ului VOCEA ROMÂNIEI fost plină de surprize şi lupte “până la abdicare”, vorba lui Horia Brenciu. Spectacolul de sâmbătă seară al emisiunii VOCEA ROMÂNIEI a avut de toate: rockeri, cântăreţi de canto clasic, artişti consacraţi, chiar şi un primar. Nelipsite au fost şi “bătălii” verbale între “spiriduşul” Marius Moga şi “pisălogul” Brenciu, apelative folosite chiar de către Moga în timpul show-ului.

Horia a intrat din nou în război cu propriul scaun, pe care l-a stricat din prea mult zel, Loredana a plâns de emoţie, iar Moga şi Smiley au avut impresia că traăesc un deja-vu când şi-au întors scaunele către o concurentă. La finalul acestei ediţii Loredana, Marius Moga şi Horia Brenciu au strâns fiecare câte doisprezece concurenţi în echipă, iar Smiley a adunat unsprezece elevi.

gândul a transmis LIVE TEXT. Mai jos puteţi regăsi cele mai importante momente ale ediţiei difuzată sâmbătă, 26 octombrie, de ProTv.

UPDATE 20. 27 Emisiunea VOCEA ROMÂNIEI a început. Până în prezent, Horia conduce în topul echipelor cu zece concurenţi aleşi, urmat de Smiley, Loredana şi Marius Moga, fiecare cu câte nouă “învăţăcei” gata să se antreneze pentru titlul de VOCEA ROMÂNIEI.

UPDATE 20. 30 Andi Grasu este primul concurent care deschide seara la VOCEA ROMÂNIEI. Tânărul a fost aclamat îndelung de publicul prezent la audiţiile pe nevăzute. Marius Moga şi Horia Brenciu au fost cei doi antrenori care s-au întors.  “Tinere, ai ceea ce se numeşte VOCEA ROMÂNIEI”, l-a felicitat Brenciu pe Andi Grasu, tânărul care a interpretat impecabil melodia “Red” a lui Daniel Merriweather. Andi a reuşit să întoarcă scaunul lui Horia şi pe cel al lui Marius.

Astfel, a reînceput duelul dintre antrenori. “Grasu, îl luăm în echipă?”, i-a cerut Brenciu virtual părerea cunoscutului cântăreţ de hip-hop, însă Moga a contracarat: “Dacă pe viitor mai alegem vreo piesă de la Daniel Merriweather, ţi-l dau la telefon să-ţi spună el exact vreun sfat despre cum s-o cânţi. Asta nu e o laudă”.

Argumentul a atârnat decisiv în favoarea “mogulului hit-ului românesc”, aşa că Marius s-a ales cu încă o voce foarte bună în echipa lui.

UPDATE 20. 40 Alin Nica este primar de 9 ani în comuna Dudeştii Noi, judeţul Timiş. "Am avut 23 de ani când am canditat prima dată. Am fost cel mai tânăr primar din România", a spus concurentul înainte de a urca pe scena de la VOCEA ROMÂNIEI.

Acesta a recunoscut că emoţiile pe acre le-a avut la audiţiile pe nevăzute au fost mai mari decât atunci când a candidat la funcţia de primărie a comunei Dudeştii Noi. Alin NIca nu a reuşit să convingă niciun jurat că merită să meargă mai departe în show.

UPDATE 20. 45 "Cel mai mult m-aş potrivi cu Horia Brenciu. O să ies pe uşa asta şi o să dau tot ce e mai bun din mine", a spus Iolanda Moldoveanu înainte de a urca pe scenă şi de a încerca cei patru juraţi că merită să meargă mai departe în show. Concurenta a cântat Skyfall, melodia de pe coloana sonoră  a ultimul film din seria "James Bond".

În ultimele momente ale melodiei Marius Moga şi Smiley au apăsat butonul. Când au văzut-o cei doi juraţi au avut o senzaţie de deja-vu. "Spune-mi că nu te cheamă Felly", a spus Smiley.

Apreciată de către toţi antrenorii pentru curajul de a-şi alege o melodie atât de grea, studenta la scenaristică a ales să meargă mai departe în concurs alături de Smiley. “Trebuie să aibă şi el o Fely a lui”, a venit imediat concluzia lui Moga.

UPDATE 20. 48 Din copilul terbil care era dat afară de la orele de muzică în şcoala generală, George Cristian Secioreanu, de 22 de ani, din Tulcea a dovedit că are stofă de artist adevărat pe scenă de la VOCEA ROMÂNIEI. Concurentul a urcat pe scenă şi a început să cânte melodia "Copacul" a lui Aurelian Andreescu. În timpul prestaţiei sale, Loredana a început să plângă.

Loredana, Horia Brenciu şi Smiley sunt cei trei juraţi care s-au întors în timp ce George Secioreanu cânta.

"Are o voce păstrunzătoare", a spus Loredana la finalul prestaţiei tânărului. "Mă bucur că te-ai întors şi ai toate şansele să fii în echipa mea", a mai spus Loredana.

Brenciu i-a compus o melodie pe loc ca să-l convingă să se alăture echipei sale. În cele din urmă George a ales să meargă mai departe în show alături de Smiley.

UPDATE 21. 05 Horia Brenciu a arătat publicului imagini cu fiica sa. "Uite, aici abia s-a trezit", a spus Horia Brenciu în timp ce îndrepta telefonul către camera de filmat.

UPDATE 21. 07 Emilia Dorobanţu, o tânără de 20 de ani, i-a convins pe Loredana şi Horia Brenciu că merită să meargă mai departe în show-ul VOCEA ROMÂNIEI.

„Vă plac pe toţi patru şi mă bucur că v-aţi întors voi doi”, a spus Emilia înainte de a spune numele antrenorului alături de care va merge mai departe în concurs. Tânăra va face parte din echipa Loredanei.

UPDATE 21. 15 Andrei Loică, în vârstă de 16 ani, se consideră un tip introvertit şi a venit la VOCEA ROMÂNIEI să demonstreze ce voce are.  Acesta a mărturisit că a participat la tot felul de concursuri de talente, la care a câştigat şi premii. 

Marius Moga şi Loredana sunt juraţii care s-au întors încântaţi de prestaţia tânărului. În ultimele momente şi Horia Brenciu a apăsat butonul. "Ai cântat superb", a spus Loredana la finalul prestaţiei. "Băiatul ăsta are voce şi îl vreau în echipa mea. Te rog să te gândeşti foarte bine", a continuat antrenoarea.

“Am nevoie de un tânăr în viitor, de cineva pe care să-l pun în faţa orchestrei mele să cânte, poate peste câţiva ani de zile mă retrag din activitate”, a venit propunerea lui Brenciu, în timp ce Loredana l-a invitat să lucreze împreună cu ea şi să câştige marele titlu. Cu toate acestea, Andrei l-a preferat pe Moga ca antrenor, care i-a subliniat că are multe să îl inveţe în materia de “soul şi r’n’b”.

UPDATE 21. 35 "Nu am venit din primele sezonae pentru că am spus să mă pregătesc mai bine", a spus Răzvan Răducă. din Bacău, înainte de a urca pe scenă. Horia Brenciu a fost impresionat de vocea tânărului, în vârstă de 26 de ani, şi a apăsat butonul.

"Din spate erai un tânăr negru, când stăteam cu spatele, iar din faţă, acum că m-am întors semeni cu Marius Moga. M-ai surspins de multe ori şi aş fi fost un fraier dacă nu m-aş fi îmtors", a spus Horia Brenciu.

UPDATE 21. 40 Diana Dulcă, în vîârstă de 20 de ani, cântă de când e mică şi îşi doreşte să facă o carieră în muzică. "M-am înscris în corul şcolii", a mărturisit tânăra înainted e a urca pe scena de la VOCEA ROMÂNIEI. Down on my kness este piesa pe care a pregătit-o concurenta pentru această etapă a emisiunii. Marius Moga a fost singurul jurat care s-a întors.

Diana Dolcan a “prins foarte bine sentimentul piesei” de la Ayo, după cum a spus Smiley. Cu toate acestea, braşoveanca a ţinut să îl “certe” pe Horia: “Eu credeam că şaguniştii rămân împreună”. Replica a venit imediat, direcţionată precis către Marius: “Dacă ai terminat liceul din Braşov ‘Andrei Saguna’, când o sa intri în echipa lui Moga, o să-l înveţi mai multe decât şi-ar fi imaginat vreodată că îl poate învăţa un concurent”.

"Mă bucur că eşti la mine în echipă", a spus Marius Moga, care a ţinut să o îmbrăţişeze pe concurenta care va face parte din echipa lui.

UPDATE 22. 02 Denisa Moşincat, 22 de ani, din Oradea, este una dintre mebrele Fiat Lux, trupă care a ajuns în finalele de la ROMÂNII AU TALENT, sezonul trecut. Tânăra a venit să îşi încerce norocul şi la VOCEA ROMÂNIEI. "Am venit să îmi încerc norocul şi aici. Acum sunt pe cont propriul", a spus Denisa, care a precizat că şi-ar dori să facă parte din echipa lui Marius Moga.

Smiley, Marius Moga şi Horia Brenciu au apăsat butonul la doar câteva momente unul faţă de celălalt. În cele din urmă şi Loredana s-a întors.

„Ce tare ar fi acum să spui: ‘Nu mă interesează îl vreau pe Brenciu’. Ai fi atipică”, a spus Horia Brenciu în încercarea de a o convinge pe Denisa să facă parte din echipa lui.

"Ca şi timbru îmi aduci aminte de Mariah Carey", a spus Marius Moga, care i-a promis că îi va da acelaşi timp de melodii ca şi artista menţionată. "Mie îmi place extrem de mult vocea ta", a completat Smiley.

Concurenta a pornit o luptă în toată regula. Brenciu s-a dezlănţuit şi a încercat să o convingă să nu mai asculte argumentele celorlalţi, însă reacţiile antrenorilor au venit imediat: “Tie îţi trebuie tranchilizantul”, i-a spus Smiley, iar Lori a adăugat: “a intrat necuratul în el, trebuie să facem o exorcizare”.

"Este cea mai grea decizie. Nu mă aşteptam să se întoarcă toate scaunele. Mă aşteptam la unul", a spus concurenta, care a decis să meargă mai departe în show-ul VOCEA ROMÂNIEI alături de Horia Brenciu.

UPDATE 22. 14 Mihai Băjinaru a plecat în Japonia, unde a stat 3 ani, iar când s-a întors în ţară a ales să cânte în cazinouri. „Numai din muzică am trăit toată viaţa. Dar pentru asta trebuie să fii foarte cunoscut şi foarte bun”, a spus concurentul.

Loredana a fost singurul jurat care s-a întors. "Ai cântat foarte frumos şi ai un ambitus foarte frumos. Ai reuşit să te ridici la înălţimea piesei originale", a spus Loredana.

UPDATE 22. 24 Sandu Barbuta alias Dudu Isabel a venit la VOCEA ROMÂNIEI hotărât să facă “dreptate” genului rock şi a reuşit din plin. Solist în două trupe de profil, cântăreţul i-a întors pe Lori, Smiley şi Brenciu, care a rupt încă o dată butonul de la scaun. “În ce stare m-ai adus”, a exclamat Horia Brenciu, “eşti un Van Halen cu voce de Bon Scott şi faţă de Bon Jovi, aşa combinaţie n-am văzut în viaţa mea”. 

Aprecierile au continuat să curga la adresa lui Dudu Isabel: “Ai rupt scena şi la propriu, şi la figurat. Vocea ta a pătruns tot pe aici, inclusiv scaunele noastre, le-a perforat, le-a stricat. Îmi place nebunia ta”, i-a spus Lori, iar Smiley a pus o întrebare retorică: “Oare pot să fac faţă acestei voci la mine în echipa?”. 

În cele din urma, rocker-ul a ales-o pe Loredana ca antrenoare. “Forţa lui, glasul lui, vigoarea, bărbaţia, toate acestea îl fac un personaj unic şi foarte periculos”, şi-a laudat antrenoarea cel mai nou membru al echipei.

Audiţiile pe nevăzute se apropie de final, însă cei patru mentori mai au încă multe piese de ascultat şi voci excelente de ales. La finalul penultimei ediţii de audiţii pe nevăzute au mai rămas trei locuri libere în echipa lui Smiley şi câte două în echipele lui Moga, Brenciu şi cea a Loredanei.

O nouă ediţie a show-ului VOCEA ROMÂNIEI, SEZONUL 3, va fi difuzată sâmbătă, 2 noiembrie, la ProTv, începând cu ora 20.30.

Emisiunea VOCEA ROMÂNIEI este susţinută de Cosmote.

Citește și: