Raluca ION
6928 vizualizări 8 nov 2011

Marţi seară, "Vocea României" a ajuns la cea de-a doua repriză de confruntări. Cei patru antrenori, Loredana, Marius Moga, Smiley şi Horia Brenciu, i-au provocat pe concurenţii din propriile lor echipe la duet şi au trebuit să decidă cine pleacă şi cine îşi continuă drumul spre marele premiu. A fost o seară cu interpretări extraordinare, cu lacrimi, cu hohote de râs, cu glume bune, dar şi cu decizii imposibile. Citiţi în continuare despre momentul de cumpănă pe care l-a avut Marius Moga, despre antrenorul scos din sărite de concurenţi, dar şi despre duetul dintre "vocea de catifea a României şi omul de catifea al României".

Cea de-a doua fază a confruntărilor a adus împreună pe scenă două voci-surori din echipa lui Marius Moga: pe cea a lui Aldo Blaga şi pe cea Andrei Ciobanu."Când au început să cânte, la un moment dat am zis că li se confundă vocile. Parcă au aceiaşi părinţi", a spus Marius Moga în timpul repetiţiilor. Piesa care a decis cine pleacă şi cine rămâne a fost "I Want It That Way", a celor de la Backstreet Boys.

Aldo Blaga, favoritul juriului, şi Andrei Ciobanu, preferatul fetelor din public, cântând "I Want It That Way"

Dacă juratul Horia Brenciu a fost de partea lui Aldo, despre care a spus că are "unul dintre cele mai frumoase timbre muzicale" pe care le-a auzit, fetele din public au fost cucerite de Andrei Ciobanu. Cel care a hotărât cine rămâne şi cine pleacă a fost însă antrenorul lor, Marius Moga. "Aldo, de exemplu, intră pe scenă foarte plin, foarte încrezător, ceea ce pe de-o parte e bine. Tu, pe de altă parte, faci prea multă dragoste cu camera şi cu publicul" , i-a spus Moga lui Andrei, reproşându-i că uită să se concentreze pe muzică. Iar cel care merge mai departe în concurs este acum Aldo.

Cel de-al doilea duet format din Beatrice Vlădan şi Daniel Dragomir, din echipa lui Horia Brenciu, a început cu stângul. La repetiţiile pentru piesa "It Takes Two", cântată de Rod Stewart şi Tina Turner, cei doi au reuşit să-i enerveze pe Horia Brenciu şi pe consiliera lui, Monica Anghel pentru că nu au învăţat textul piesei: "Mi se pare o lipsă de respect faţă de toată lumea, sunt atâţia oameni, poate mai talentaţi ca voi, care nu au avut şansa să participe la 'Vocea României'", le-a reproşat Monica Anghel.

Beatrice Vlădan şi Daniel Dragomir, comparaţi cu Sony şi Cher

Pe scenă însă, stângăciile de la repetiţie nu s-au mai văzut. "Aţi învăţat piesa!", a exclamat Monica Anghel. Smiley şi Marius Moga i-au comparat, gând la gând, cu Sony and Cher. În culise, aştepta emoţionat verdictul lui Brenciu Vlad Stoia, şi el concurent la Vocea României, eliminat în timpul rundei trecute de confruntări. Când a fost întrebată ce şi-ar dori, să plece acasă la iubitul ei sau să rămână în concurs, Beatrice a răspuns: "Oricum mă duc la el". Şi aşa s-a şi întâmplat, Horia Brenciu alegându-l pe Daniel Dragomir.

VIDEO: Daniel Dragomir şi Beatrice Vlădan, cântând "It Takes Two"

Mai departe în concurs, Marius Moga le-a chemat la duel pe Oana Radu şi pe Andreea Crepcia. Ambele şi-au stăpânit cu greu emoţiile înainte de intrarea pe scenă - Oana vorbea fără încetare, celaltă îi spunea cameramanului că îi bate atât de tare inima încât ar putea fi auzită de cei de acasă. Din emoţiile de început s-a născut însă o interpretare remarcabilă, poate cea mai bună de până acum.

Oana Radu şi Andreea Crepcia, fetele care l-au făcut să plângă pe Moga

"Mamă, mamă, mamă!" a exclamat Smiley după ce concurentele au terminat de cântat "Halo", a lui Beyonce. "Mă bucur extrem de tare că mi-e dat să văd aşa ceva la noi în ţară şi vreau să exclam încă o dată că Românii chiar au talent", a remarcat Smiley, care a continuat:"Orice ar alege Moga, câştigă şi pierde în acelaşi timp".

VIDEO: Oana Radu şi Andreea Crepcia cântă "Halo"

Iar lui Marius Moga i-a fost extrem de greu să aleagă. "Dintre cele două, mai pregătită să se lanseze mâine ar fi Adreea. Mă gândesc că oricare dintre voi două ar merge mai departe, până la Crăciun cealaltă o să aibă un single pe radiouri", a spus e Moga, nehotărându-se încă pe cine să păstreze. După alte câteva secunde lungi de tăcere, juratul s-a decis: "Gata, m-am hotărât. O să lucrez cu Andreea până de Crăciun, iar Oana merge mai departe la 'Vocea României' a spus el".

VIDEO: Momentul în care Marius Moga a trebuit să aleagă între Oana Radu şi Andreea Crepcia

Când a urcat pe scenă alături de cele două, lui Marius Moga i s-au umezit ochii de lacrimi. "Şerveţelul, aduceţi şerveţelul", a sărit în ajutorul lui Horia Brenciu, care la ediţia precedentă a plâns de-a binelea.

Marian Vasilescu, cunoscut telespectatorilor de la "Românii au talent", şi Maximilian Muntean, al cărui frate, Sebastian, a trecut cu bine de runda precedentă a confruntărilor, au fost aduşi împreună pe scenă de Smiley, care le-aspus că vor cânta o piesă clasică, "Hey, Jude", pe care însă niciunul nu o ştia la început.

Marian Vasilescu şi Maximilian Muntean au cântat o piesă a trupei Beatles

Pe scenă însă nu s-a văzut acest lucru. "Marian are un timbru recognoscibil, îl asculţi o dată, iar dacă îl auzi a doua oară ştii că e el. Maximilian e mult mai pregătit la tehnică", a spus Moga. La fel a gândit şi Smiley. "Amândoi aţi fost foarte buni, dar cel mai bun a fost Maximilian", a decis antrenorul.

VIDEO: Marian Vasilescu şi Maximilian Muntean interpretează "Hey, Jude"

Următorul duel al serii a fost provocat de Marius Moga, care a decis că cele două voci care trebuie să se înfrunte sunt Loredana Căvăşdan şi Teodora Moroşanu. Cele două au cântat piesa "So What" a lui Pink. "Cea care din punctul meu ar putea să meargă mai departe este Loredana", a spus sec Brenciu.

Marius Moga a trebuit să aleagă între Loredana Căvăşdan şi Teodora Mureşan

Loredana a văzut între cele două o confruntare dură. "Pink ar fi fost mândră să vă vadă în seara asta a punctat Randi, consilierul lui Moga. "Mă bucur foarte mult că am lucrat cu voi. Învingător la puncte şi merge mai departe către Vocea României...Loredana Căvăşdan", a decis Moga.

VIDEO: Loredana Căvăşdan şi Teodora Moroşanu, în duet

Iulian Canaf şi Andrei Ion au fost, de departe, cel mai pitoresc duet al serii. Unul, excentric, vorbind repede cu accent moldovenesc şi cu un aer desprins din filmele lui Kusturica. Celălalt, un asistent universitar, pe care l-ai vedea citind cu ochelarii cu rame groase într-o ceainărie. "E o pereche trăsnită", a spus Loreda care i-a pus să cânte piesa "Sailing", a lui Rod Stewart.

Iulian Canaf şi Andrei Ion, un duet care a adus buna dispoziţie

"Am văzut un duet între vocea de catifea a României şi omul de catifea al României", a spus Smiley, făcând aluzie la costumul lui Iulian Canaf. "Nu ai atins nicio notă, dar mie mi -ai transmis o emoţie grozavă a spus Monica Anghel. La final, cea care a decis a fost antrenoarea celor doi, Loredana: "M-a impresionat ambiţia lui Andrei şi stăruinţa lui de a deveni mai bun. Canaf e şukar, are un talent nativ, dar nu-i place să studieze, din păcate... O să-l aleg pe Canaf".

VIDEO: Iulian Canaf şi Andrei Ion, cântând o versiune ieşită din comun a piesei "Sailing"

Pentru că Lavinia Valcan, concurenta pe care a ales-o în echipa lui la "Audiţiile pe nevăzute" a renuntat la concurs, Smiley a fost nevoit să formeze pentru etapa confruntărilor, un trio. Aşa că i-a adus împreună pe nigerianul Anthony Icuagu, pe Marcel Lovin şi pe Gabriel Tran, care a cântat "So Sick", de Ne-Yo. Dintre cei trei concurenţi, Smiley a trebuit să renunţe la unul. "Vă voi spune cine va pleca. Vreau să vă mai spun atâtea lucruri, doi le veţi auzi pe parcurs, celălalt le va auzi la telefon sau în studio. Mi-a plăcut să te cunosc, dar merg mai departe cu Marcel şi Anthony", i-a comunicat el lui Gabriel.

VIDEO: Gabriel Tran, Anthony Icuagu şi Marcel Lovin cântă "So Sick"

Alexandra Penciu şi Alina Toma din echipa Loredanei nu auziseră de piesa "Why" a lui Annie Lennox, pe care aveau să o cânte pe scenă. Antrenoarea le-a recomandat să o cânte ca şi când ar fi două prietene care îşi povestesc ceva, însă nu a fost atât de simplu.

Alexandra Penciu şi Alina Toma au interpretat o piesă a lui Annie Lennox

Duetul s-a dovedit, în faza repetiţiilor, cel mai dificil pe care l-a întâlnit Loredana până acum.

VIDEO: Alexandra Penciu, pe scena de la "Vocea României" alături de Andreea Toma

"Bravo, fetelor!", a exclamat însă Loredana, după ce le-a auzit pe scenă. Alexandra a fost preferata lui Smiley şi a lui Horia Brenciu, iar Loredana a apreciat progresul incredibil pe care l-a făcut. Şi a decis că ea va continua drumul spre marele premiu.

 

Citește și: