Alexandra Mortu
524 vizualizări 28 oct 2019

Min, botezat de oamenii de ştiinţă din Rusia, i-a costat pe aceştia sute de dolari după ce a ajuns tocmai în Iran.

Min face parte dintr-un studiu care urmăreşte 13 vulturi migratori prin intermediul dispozitivelor cu GPS care transmit mesaje cu locaţia lor.

În mod normal, mesajele costă rezonabil, potrivit serviciilor de roaming ale Kazakhstanului, dar Min şi-a urmat propriul curs, unul destul de scump.

Min a stat aproape toată vara în afara arieri de acoperire a Kazakhstanului astfel încât mesajele au fost stocate, dar nu au putut fi trimise.

Ulterior, aceasta a zburat prin Uzbekistan şi Turkmenistan, precum şi în Iran şi Arabia Saudită înainte să se întoarcă la o groapă de gunoi din Iran.

În aceasta ţară toate mesajele acumulate pe dispozitiv pe parcursul verii au început să se trimită - costul unuia fiind de 1.10 dolari, astfel oamenii de ştiinţă au fost nevoiţi să plătească sute de dolari pentru factură.

„Ne-a trimis sute de mesaje scumpe cu locaţiile unde a călătorit pe parcusrul verii, dar ne-a cheltuit întregul buget pentru toţi vulturii”, a declarat Elena Schneider.

Ulterior, aceştia au creat o campanie de strângere de fonduri online întrucât dacă ar întrerupe studiul o mare cantitate de informaţie ar fi irosită, relatează 9news.com.au

Foto: Pixabay

 

Citește și: