Ana Obretin
1137 vizualizări 21 ian 2019

Începând de astăzi, WhatsApp limitează transferul unui mesaj la maximum cinci destinatari, pentru a combate "dezinformarea şi zvonurile", informează Reuters. Până la aplicarea noii modificări, un mesaj putea fi transferat unui număr de maximum 20 de destinatari.

"Impunem o limită de cinci mesaje, la nivel global, începând de astăzi", a declarat Victoria Grand, vicepreşedinte pe comunicare al companiei.

Utilizatorii de telefoane cu sisteme Android vor fi primii notificaţi, iar apoi cei care deţin dispozitive Apple.

Compania deţinută de Facebook a implementat deja această regulă în India, în iulie 2018 şi o va aplica de acum încolo la nivel global. Măsura a fost luată în urma unor linşaje care au avut ca origine informaţii false distribuite pe grupurile de WhatsApp.

Un grup de WhatsApp poate avea maximum 256 de membri, astfel că un singur utilizator poate distribui acum un mesaj spre maximum 1.280 de persoane, faţă de 5.120, cât era posibil înainte de această măsură.

Facebook a fost intens criticată, în ultima vreme, deoarece permite răspândirea informaţiilor false şi pentru că nu a luat mai multe măsuri pentru a combate propagarea de ”fake news”.

În urmă cu două zile, Autoritatea americană în domeniul concurenţei, Federal Trade Commission (FTC), a anunţat că intenţionează să aplice companiei Facebook cea mai mare amendă din istoria sa, din cauza încălcării angajamentului pe care gigantul şi le-a luat în vederea protecţiei datelor personale ale celor 2,2 miliarde de utilizatori.

WhatsApp limitează transferul unui mesaj la cinci destinatari. Foto: Hepta

Compania care deţine WhatsApp, ce are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori, încearcă să găsească soluţii pentru a împiedica utilizarea platformei cu scopul de a dezinforma, după ce aceasta a fost folosită pentru a răspândi ştiri fase, fotografii modificate, înregistrări video fără context şi farse audio. Platforma online nu are în componenţă un sistem de monitorizare a acestor incidente.

Foto: Hepta

Citește și: