Ana Obretin
796 vizualizări 8 feb 2019

Woody Allen pretinde o încălcare a contractului şi că Amazon a refuzat să-i distribuie cel mai recent film, "A Rainy Day in New York", din cauza unor acuzaţii "nefondate" la adresa sa, potrivit cărora el şi-ar fi abuzat sexual una dintre fiice, scrie Reuters.

Într-o plângere depusă joi la Curtea federală din New York, în care cere despăgubiri de 68 de milioane de dolari, Allen a spus că Amazon a renunţat la acordul său în iunie anul trecut.

"Amazon a încercat să îşi scuze acţiunea referindu-se la o acuzaţie nefondată de acum 25 de ani adusă lui Woody Allen, dar acuzaţia era deja cunoscută de Amazon (şi de public), înainte ca gigantul să se angajeze în patru proiecte separate cu Allen şi - în orice caz - nu reprezintă o bază pentru Amazon de a rezilia contractul", se arată în plângere.

Cunoscutul regizor şi Amazon au încheiat un contract pentru producerea mai multor filme, după ce cineastul premiat cu Oscar a realizat pentru platforma de streaming programul "Crisis in six scenes", în 2016.

Allen spune că reprezentanţii Amazon i-au transmis că motivele anulării unilaterale a contractului au la bază acele acuzaţii de abuz sexual.

Tot în iunie anul trecut, regizorul Woody Allen şi-a exprimat sprijinul faţă de mişcarea împotriva hărţuirii sexuale #Metoo şi a spus că este de părere că ar putea fi imaginea acesteia, pentru că a avut un comportament exemplar pe tot parcursul carierei. Într-un interviu acordat postului TV argentinian Canal 13, Woody Allen a declarat că este calificat "să îi expună" pe autorii agresiunilor sexuale.

"Eu nu am fost acuzat decât de o femeie, într-o chestiune privind custodia copiilor, care a făcut obiectul unei anchete, iar (acuzaţia) s-a dovedit a fi falsă. Am fost târât în noroi de acele persoane. Sunt un partizan activ al mişcării #Metoo", a declarat Woody Allen în interviu.

Allen, în vârstă de 83 de ani, s-a referit la acuzaţiile de abuz sexual pe care i le-a adus fiica sa adoptivă Dylan Farrow, respinse de justiţie. Acuzaţiile au reapărut în public în timpul unui interviu televizat pe care l-a acordat tânăra în luna ianuarie 2018.

Regizorul newyorkez a repetat că a fost încă o dată acuzat pe nedrept. "Mă simt rău pentru că am fost acuzat de un lucru teribil", a mai spus acesta.

"Ar trebui să fiu capul de afiş al mişcării #Metoo", a declarat regizorul. "Am lucrat în cinema 50 de ani, am lucrat cu sute de actriţe şi niciuna nu a sugerat că aş fi avut o atitudine deplasată", a adăugat acesta.

El a subliniat şi că, în cazul filmelor sale, femeile care au lucrat în spatele camerelor de filmat au primit aceleaşi salarii ca şi bărbaţii.

În interviul acordat în ianuarie 2018, Dylan Farrow, fiica adoptivă a lui Woody Allen, a spus că îşi doreşte ca regizorul să fi fost pus sub acuzare pentru că a abuzat-o sexual când era minoră. Dylan Farrow afirmă de mult timp că Allen a abuzat-o sexual pe 4 august 1992, când avea şapte ani, în casa de la ţară a mamei sale, actriţa Mia Farrow, care i-a cerut, de altfel, întotdeauna "să spună adevărul".

Cazul a fost atunci în atenţia oficiului pentru protecţia copilului din Yale şi a celui din New York, însă ambele instituţii au concluzionat că Dylan nu a fost molestată sexual. În schimb, autorităţile au spus că Dylan era un copil vulnerabil şi a fost instruită să spună o poveste de mama sa, foarte furioasă din cauza separării de Woody Allen.

Woody Allen a realizat peste 50 de filme într-o carieră de aproape 60 de ani şi este cunoscut pentru personajele sale nevrotice şi comice, devenite o veritabilă marcă personală şi care sunt adeseori interpretate chiar de el.

Cineastul american a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 1986, pentru filmul "Hannah si surorile ei/ Hannah and her Sisters", şi acelaşi premiu pentru filmul "Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris" din 2011.

De asemenea, pentru filmul "Annie Hall", din 1978, Woody Allen a fost recompensat cu două premii Oscar - la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun scenariu original". În 2014, filmul său "Blue Jasmine", a câştigat un premiu Oscar din trei nominalizări, iar Woody Allen, a primit şi un Glob de Aur special pentru întreaga carieră.

Foto: Hepta

Citește și: