Florin Badescu - Mediafax
573 vizualizări 17 mai 2015

Woody Allen, în vârstă de 79 de ani, a acceptat la începutul acestui an să scrie şi să regizeze primul său serial TV din carieră, o producţie în şase părţi, pentru grupul online Amazon.

"Fac tot ce pot eu mai bine pentru acest proiect, însă nu ar fi trebuit niciodată să semnez contractul", a declarat cineastul american, la Cannes, unde îşi promovează cel mai recent lungmetraj al său, intitulat "The Irrational Man".

"Credeam că şase jumătăţi de oră vor fi o treabă uşoară, dar nu este deloc aşa. E foarte greu. Nu sunt bun la aşa ceva, mă chinuiesc. Ar putea fi o ruşine de dimensiuni cosmice. Sper doar să nu-i dezamăgesc pe cei de la Amazon", a adăugat celebrul regizor american.

Atunci când grupul Amazon a anunţat în luna ianuarie că Woody Allen va regiza pentru serviciul său online un serial TV, regizorul a făcut o serie de comentarii autoironice despre implicarea sa în acest proiect online: "Nu ştiu cum am reuşit să mă bag în aşa ceva. Nu am nicio idee şi habar nu am cum să încep. După părerea mea, lui Roy Price (vicepreşedintele Amazon Studios, n.r.) îi va părea rău".

Denumit deocamdată "Untitled Woody Allen Project" ("Proiectul fără titlu al lui Woody Allen"), noul serial va fi scris şi regizat de cineast şi va fi difuzat în exclusivitate de serviciul online Prime Instant Video, în Statele Unite, Marea Britanie şi Germania, în 2016.

Woody Allen a realizat peste 48 de filme într-o carieră de 58 de ani şi este cunoscut pentru personajele sale nevrotice şi comice, devenite o veritabilă marcă personală şi care sunt adeseori interpretate chiar de el.

Cineastul american a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 1986, pentru filmul "Hannah si surorile ei/ Hannah and her Sisters", şi acelaşi premiu pentru filmul "Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris" din 2011.

Pentru filmul "Annie Hall", din 1978, Woody Allen a fost recompensat cu două premii Oscar - la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun scenariu original".

În 2014, filmul său "Blue Jasmine", a câştigat un premiu Oscar din trei nominalizări, iar Woody Allen, a primit şi un Glob de Aur special pentru întreaga carieră.

Citește și: