Elevii de la şcolile turceşti din România au impresionat recent la un concurs de proiecte ştiinţifice. 329 de adolescenţi au participat la competiţia „First Step”, prezentând 245 de proiecte în categorii precum energie, mediu, desing şi învăţare interactivă, scrie BGN News.

În cele din urmă, juriul a ales să premieze 75 de elevi, cu câte 8.000 de euro fiecare.

Printre laureaţi s-a aflat şi Yasemin Gerea, fiica lui Andrei Gerea, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri. Aceasta a intrat în concurs alături de colegă a sa, Deniz Erol, împreună cu care a realizat prototipul unui roller coaster.

Cele două eleve au povestit că au lucrat circa şase ore în fiecare zi pentru a pune la punct proiectul.

„Am vrut ca oamenii să afle mai multe despre structura internă a unui roller coaster. Proiectul costă 40 de euro”, a povestit Yasemin Gerea. „Nu ar trebui să uităm că educaţia este o garanţie pentru viitor şi o bază a inovaţiei în vieţile noastre, pentru a le face mai uşoare”, a mai spus ea.

La evenimentul de premiere a participat şi ministrul Andrei Gerea, care a felicitat şcolile turceşti pentru contribuţia pe care au adus-o sistemului educaţional din România.

Proiectele câştigătoare vor reprezenta România într-o competiţie internaţională viitoare.

Citește și: