Adrian POPESCU
2012 vizualizări 6 sep 2013

Începând de astăzi şi până în 15 septembrie, Braşovul oferă tuturor amatorilor de bere, grătare, muzică şi concursuri ”asortate” zece zile de distracţie din plin la tradiţionalul OKTOBERFEST de la poalele Tâmpei, ajuns la cea de-a cincea ediţie.

Organizată de Clubul Economic German, după modelul şi ca un fel de avanpremieră a celebrului OKTOBERFEST de la Munchen, manifestarea – devenită deja cel mai important eveniment de acest gen din Sud-Estul Europei – va fi găzduită de Arena ”Ion Ţiriac” a Liceului Sportiv Braşov.

Ediţia din acest an – la care, pe parcursul celor zece zile, sunt aşteptaţi peste 200.000 de participanţi, dintre care circa o treime turişti din ţară şi străinătate – va debuta vineri la ora 15 cu o Paradă OKTOBERFEST prin centrul urbei, de la Prefectură până la Arena ”Ion Ţiriac”, unde va avea loc apoi deschiderea oficială, la care se va da cep şi primului butoi cu bere.

Pentru fiecare zi a festivalului, organizatorii au pregătit o sumedenie de jocuri şi concursuri – dotate, cu atractive premii în ... bere, ”asezonate” cu numeroase spectacole folclorice româneşti, germane, maghiare, greceşti etc. şi cu concertele formaţiilor ”Rocky 5” şi ”Aalbachtal Express”, din Germania. Programul detaliat al ediţiei 2013 a OKTOBERFEST BRAŞOV poate fi găsit pe site-urile de Internet www.oktoberfestromania.ro şi www.facebook.com/OktoberfestBrasov.

În prima săptămână a lunii viitoare, Bucureştiul va avea şi el parte de un mini-Oktoberfest, care va începe în 3 octombrie, de Ziua Gremaniei, şi se va încheia în 6 octombrie, simultan cu Oktoberfest-ul de la Munchen, manifestarea urmând să fie găzduită de mall-ul Plazza Romania de pe Bulevardul Timişoara.
 

Citește și: