Razvan Tupa
Ana Obretin
1842 vizualizări 4 feb 2019

George Stanca ar urma să fie înmormântat joi, la Cimitirul Bellu din Bucureşti. Trupul neînsufleţit al scriitorului ar urma să fie depus, marţi, la Biserica Sf.Gheorghe din Bucureşti, au declarat apropiaţi ai acestuia.

Născut pe 7 mai 1947, în Buftea, Stanca a absolvit cursurile Institutului de Construcţii din Bucureşti şi a debutat ca publicist în 1971, colaborând la publicaţii ca Scânteia Tineretului, Contemporanul.
 

După Revoluţia din 1989, a lucrat ca jurnalist la numeroase publicaţii, printre care VIP, Jurnalul Naţional, Pro Sport, Adevărul, dar şi Giuleştina. A lucrat, de asemenea, în televiziune şi a fost lector universitar.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1990, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru plagiat, în 2013. El a fost declarat vinovat pentru faptul că a plagiat o traducere a "Jurnalului" lui Lev Tolstoi, pe care a semnat-o cu numele Ghenadi Strungar.

 La Cenaclul Flacăra, al cărui membru fondator a fost împreună cu Adrian Păunescu şi Dorin Tudoran, George Stanca a activat în perioada 1973 -1975.

 

Citește și: