Ionela SAMOILĂ
2028 vizualizări 26 feb 2012

Premiile Zmeura de Aur, acordate celor mai proaste filme şi prestaţii actoriceşti, se află la cea de-a 32-a ediţie. "Favoritul" anului este filmul "Jack & Jill", care îl are ca protagonist pe Adam Sandler şi care a primit 12 nominalizări deşi există numai 10 categorii, scrie Time. Acest lucru a fost posibil deoarece filmul a fost considerat atât de prost, încât votanţii l-au ales de mai multe ori la aceeaşi categorie. Nici măcar vampirii din Twilight nu l-au putut eclipsa pe travestitul interpretat de Adam Sandler în "Jack & Jill", comentează publicaţia citată.

Oricum, nimeni nu ar fi crezut că pelicula va fi considerată una de succes. De la lansarea din noiembrie anul trecut şi până astăzi a strâns un scor de 3% (aprecieri pozitive) pe site-ul de specialitate Rotten Tomatoes.

Deşi era previzibil că "Jack & Jill" va fi favoritul ediţiei de anul acesta al Zmeurei de Aur, nimeni nu s-ar fi aşteptat ca acesta să primească atât de multe nominalizări. Adam Sandler a primit două , atât pentru cel mai prost actor în rolul lui Jack, cât şi pentru cea mai proastă actriţă în rolul lui Jill, iar David Spade a fost nominalizat la categoria cel mai prost actor în rol secundar, pentru interpretarea homosexualului din aceeaşi peliculă.

Reprezentanţii Zmeurei de Aur precizează că "Jack & Jill" este al patrulea film din istoria acestor premii care a cumulat mai multe nominalizări pentru aceeaşi categorie. Ecranizarea se alătură altor filme care au rămas în istoria premiilor, cum ar fi "Lonely Lady", "Showgirls" şi "Battlefield Earth".

La categoria cel mai prost actor în rol principal se mai află, pe lângă Adam Sandler, şi actorul Nicolas Cage pentru prestaţia din pelicula "Drive Angry 3-D", Taylor Lautner, pentru rolurile din "Abduction" şi "Twilight", Russell Brand pentru prestaţia din "Arthur" şi Nick Swardson, pentru interpretarea din pelicula "Bucky Larson: Born To Be A Star".

Zmeura de Aur pentru cea mai proastă actriţă în rol principal a anului ar putea fi câştigată de Sarah Jessica Parker, pentru prestaţiile din "I Don't Know How She Does It" şi "New Year's Eve". La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate şi Kristen Stewart pentru rolul interpretat în "Twilight Saga", Martin Lawrence, pentru rolul din "Big Mommas: Like Father, Like Son", Sarah Palin pentru prestaţia din "Sarah Palin: The Undefeated" şi Adam Sandler, pentru rolul transsexualului din "Jack & Jill".

Nominalizările pentru cel mai prost regizor au fost primite de Michael Bay, pentru filmul "Transformers: Dark Of The Moon", Tom Brady cu "Bucky Larson: Born To Be A Star", Bill Condon cu pelicula "Twilight Saga: Breaking Dawn Part I", Dennis Dugan pentru "Jack & Jill" şi "Just Go With It" şi regizorul Garry Marshall pentru "New Year's Eve".

Decernarea premiilor va avea loc pe data de 1 aprilie.

Citește și: