3376 vizualizări 25 iun 2018

15 câini au concurat la cea de-a 30-a ediţie a competiţiei, al cărei mare premiu constă în suma de 1.500 de dolari şi o excursie la New York pentru patruped şi proprietarul său, cei doi urmând să apară şi în emisiunea "Today Show" de pe postul TV NBC.

Podiumul a fost completat de Scamp, un terrier cu "coafură" dreadlock, pe poziţia a doua, şi Josie, un câine chinezesc cu moţ, pe poziţia a treia. Josie câştigase concursul în 2015. Competeiţia se desfăşoară anual.

Proprietarul lui Zsa Zsa, Megan Brainard din Anoka, Minnesota, va primi 1.500 de dolari. Brainard a găsit-o pe Zsa Zsa pe un site a animalelor fără stăpân. Participanţii la concurs îşi etalează imperfecţiunile - unii au corpuri fără păr, alţii au limbi foarte lungi. Câinii şi proprietarii lor merg pe un covor roşu, iar patrupezii sunt evaluaţi de un grup de judecători.

Anul trecut, titlul de cel mai urât câine din lume a fost câştigat de Martha, un mastiff napolitan.

Organizatorii spun că animalele înscrise în concurs sunt evaluate în funcţie de urâţenia naturală, atât pentru rasele pure, cât şi pentru cele mixte. Concursul atrage atenţia asupra importanţei adopţiilor, având în vedere că multe dintre animale provin din adăposturi şi crescătorii de câini.

Foto: Youtube

Citește și: