Florin Badescu
96 vizualizări 10 nov 2011

Actriţa Zsa Zsa Gabor a fost internată din nou în regim de urgenţă într-o clinică din Los Angeles, miercuri, pentru a doua oară în mai puţin de o lună, din cauza unor complicaţii provocate de tubul prin care este hrănită artificial, a anunţat soţul ei, Frederic von Anhalt, citat de Reuters.

"Stomacul ei sângerează, iar tubul prin care este hrănită artificial a ieşit afară. Nu este prea bine", a spus Frederic von Anhalt.

Pe 8 octombrie, Zsa Zsa Gabor a fost internată, într-o stare "foarte instabilă", la UCLA Medical Center din Los Angeles. Frederic von Anhalt, soţul actriţei, a spus atunci că Zsa Zsa Gabor avea febră şi tensiunea ridicată, hemoragie intestinală, iar un tub prin care era hrănită artificial se blocase şi "totul ieşea afară din stomacul ei". A doua zi după internare, actriţa a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru a i se reataşa la stomac acest tub prin care era hrănită artificial. Ulterior, ea a mai fost supusă unei alte intervenţii chirurgicale la stomac. Totodată, în timp ce era internată, Zsa Zsa Gabor s-a îmbolnăvit de pneumonie, dar s-a vindecat repede.

Zsa Zsa Gabor, în vârstă de 94 de ani, se confruntă de câţiva ani cu mari probleme de sănătate şi a fost de multe ori spitalizată, după ce şi-a fracturat şoldul, căzând din pat, în iulie 2010. În urma unei infecţii, actriţei i-a fost amputată, în luna ianuarie a acestui an, o mare parte a piciorului drept. Zsa Zsa Gabor a suportat şi o operaţie de reconstrucţie a articulaţiei şoldului, în iulie 2010. Totodată, Zsa Zsa a fost victima unui accident de automobil grav în 2002, în urma căruia a rămas parţial paralizată. Actriţa de origine maghiară a suferit şi un atac cerebral, în 2005.

Zsa Zsa Gabor este ultima supravieţuitoare dintre cele trei surori Gabor, ale căror cariere au strălucit în industria de divertisment. Zsa Zsa Gabor, desemnată Miss Ungaria în 1936, s-a mutat la Hollywood pentru a deveni actriţă şi a jucat în multe lungmetraje şi seriale de televiziune. Cunoscută pentru rolurile din "Moulin Rouge" (1952), regizat de John Huston, şi din "Stigmatul răului/ Touch of Evil" (1958), de Orson Welles, Zsa Zsa Gabor a devenit celebră mai ales pentru coafurile şi ţinutele ei spectaculoase, dar şi pentru cele nouă căsătorii ale sale.

Citește și: