23 vizualizări 6 feb 2011

"Ma (szombaton - szerk. megj.) a baloldaliak létrehozzák a populista szocialisták szövetségét. Önök szerint miért siet annyira a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ezzel a szocialista-populista testvériséggel? Azért sietnek, mert tudják, idéntől kezdve minden egyes eltelt nap a PDL javát szolgálja, és esélyeit növeli a 2012-es választások megnyerésére", magyarázta Emil Boc kormányfő, a PDL elnöke szombaton Gyulafehérváron a Fehér megyei PDL-szervezet tisztújító közgyűlésén.

Boc szerint a politikai erőfeszítések nehezén túl vannak, és mostantól a PDL, koalíciós partnereivel együtt "learathatja az eddigi munka politikai gyümölcsét".

"Miért volt nehéz? Szerencsétlen kombinációja volt ez annak, amit a ma formálódó populista-szocialista szövetség, a PSD-PNL ránk hagyott 2008-ban és a második világháború óta példátlan keménységű gazdasági válságnak. Emiatt rendkívül kemény intézkedéseket kellett hoznunk 2010-ben, amelyek a jelenre nézve egészségesek, a jövőre nézve tisztességesek, de amelyek politikai problémákat okoztak nekünk", magyarázta Boc.

Boc szerint a rossz után következik a jó is, hiszen nem a PDL okozta a gazdasági válságot, és nem is mélyítette el azt.

Mint mondta, ha a demokrata-liberálisok 2009-ben és 2010-ben nem vetettek volna véget a populista politikáknak, az ország csődbe jutott volna.

"Teljes felelősséggel állítom, a 2008-as populista politikák folytatása csődbe és fizetésképtelenségbe sodorta volna az országot, amelynek drámai következményei lettek volna minden romániai lakos, minden vállalkozás és minden munkahely számára", mondta Boc.

Emil Boc kormányfő, a Demokrata Liberális Párt elnöke szombaton, Gyulafehérváron részt vett a PDL Fehér megyei szervezetének tisztújító közgyűlésén, amelyen mintegy 700 küldött van jelen.

A tisztújító közgyűlésen részt vett még Vasile Blaga, az alakulat főtitkára, Traian Igaş közigazgatási és belügyminiszter és Sulfina Barbu, az alakulat női szervezetének elnöke.

A PDL Fehér megyei szervezetének elnöki tisztségére egyetlen jelölt, Mircea Hava jelenlegi elnök pályázik, aki Gyulafehérvár polgármestere is egyben.

Citește și: