22 vizualizări 6 feb 2011

"Ma (szombaton - szerk. megj.) a baloldaliak létrehozzák apopulista szocialisták szövetségét. Önök szerint miért siet annyiraa Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL)ezzel a szocialista-populista testvériséggel? Azért sietnek, merttudják, idéntől kezdve minden egyes eltelt nap a PDL javátszolgálja, és esélyeit növeli a 2012-es választások megnyerésére",magyarázta Emil Boc kormányfő, a PDL elnöke szombatonGyulafehérváron a Fehér megyei PDL-szervezet tisztújítóközgyűlésén.

Boc szerint a politikai erőfeszítések nehezén túl vannak, ésmostantól a PDL, koalíciós partnereivel együtt "learathatja azeddigi munka politikai gyümölcsét".

"Miért volt nehéz? Szerencsétlen kombinációja volt ez annak,amit a ma formálódó populista-szocialista szövetség, a PSD-PNL ránkhagyott 2008-ban és a második világháború óta példátlan keménységűgazdasági válságnak. Emiatt rendkívül kemény intézkedéseket kelletthoznunk 2010-ben, amelyek a jelenre nézve egészségesek, a jövőrenézve tisztességesek, de amelyek politikai problémákat okoztaknekünk", magyarázta Boc.

Boc szerint a rossz után következik a jó is, hiszen nem a PDLokozta a gazdasági válságot, és nem is mélyítette el azt.

Mint mondta, ha a demokrata-liberálisok 2009-ben és 2010-ben nemvetettek volna véget a populista politikáknak, az ország csődbejutott volna.

"Teljes felelősséggel állítom, a 2008-as populista politikákfolytatása csődbe és fizetésképtelenségbe sodorta volna azországot, amelynek drámai következményei lettek volna mindenromániai lakos, minden vállalkozás és minden munkahely számára",mondta Boc.

Emil Boc kormányfő, a Demokrata Liberális Párt elnöke szombaton,Gyulafehérváron részt vett a PDL Fehér megyei szervezeténektisztújító közgyűlésén, amelyen mintegy 700 küldött van jelen.

A tisztújító közgyűlésen részt vett még Vasile Blaga, azalakulat főtitkára, Traian Igaş közigazgatási és belügyminiszter ésSulfina Barbu, az alakulat női szervezetének elnöke.

A PDL Fehér megyei szervezetének elnöki tisztségére egyetlenjelölt, Mircea Hava jelenlegi elnök pályázik, aki Gyulafehérvárpolgármestere is egyben.

Citește și: