14 vizualizări 1 nov 2010

Az alapélelmiszerek 5%-os áfájáról és a 2 000 lej alattinyugdíjak adómentességéről szóló törvények jelenleg nincsenekérvényben, és azokkal nem számoltak a 2011-es költségvetéskidolgozásakor, mert az jelentős deficit-növekedéshez vezetne,nyilatkozta Emil Boc.

"Várjuk Traian Băsescu államfő döntését, hogy kihirdeti-e vagysem ezeket a törvényeket, ezt követően a kormány megoldásokat találarra, hogy a 2011-es költségvetés sarokszámai ne módosuljanak",nyilatkozta Emil Boc miniszterelnök a közszolgálati rádiónak.

A képviselőház plénuma nemrég fogadta el a Szociáldemokrata Párt(PSD), a Konzervatív Párt (PC) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL)honatyái által benyújtott törvénytervezetet, melynek értelmében 24százalékról 5 százalékra csökken a kenyér, a hús, a tej, az olaj ésa cukor általános forgalmi adója.

Ugyanazon a napon a képviselőház elfogadta Mircea Giurgiudemokrata-liberális képviselő Adótörvénykönyvet módosítótervezetét, mely szerint a 2 000 lej alatti nyugdíjak adómenteseklesznek.

Kormányzati források múlt héten a MEDIAFAX-nak arról számoltakbe, hogy Traian Băsescu államfő megígérte az IMF küldöttségének,nem hirdeti ki a két említett jogszabályt.

"A kormány nem keresi a megoldásokat a két törvény alkalmazásarévén keletkező hiány pótlására, mert az IMF nem is számol azzal. ANemzetközi Valutaalapot az államfő biztosította, hogy nem hirdetiki a törvényeket, hanem visszaküldi azokat a parlamentbe",nyilatkozták az említett források. (Gazdasági osztály,economic@mediafax.ro)

Citește și: